Λακωνική – Την Πέμπτη (σήμερα) στα δικαστήρια…

Στη διχασμένη Λακωνική Αδελφότητα αναδύεται μια δυσοσμία, προϊόν της διαχρονικής πορείας που οδηγούσε στη σαπίλα.

Το άρθρο μας για τη Λακωνική Αδελφότητα, το οποίο κατέγραψε στοιχεία και γεγονότα που είχαμε τη δυνατότητα να ανασύρουμε, προκάλεσε την οργή, όσων αποφεύγουν με ήπια τάση και διαλεκτική διαπραγμάτευση να οδηγήσουν την Αδελφότητα σε ήρεμα νερά.

Στη 2η Έκτακτή Ανακοίνωση του αυτοαποκαλούμενου(;) δ.σ. της Λακωνικής Αδελφότητας Καναδά υπογράφουν 11 μέλη, τα μέλη αυτά δεν έχουν τους τίτλους τους. Ίσως είναι η υπερένταση της αντιπαλότητας, που τους οδήγησε να ξεχάσουν να βάλουν ποιός είναι ο πρόεδρος, ποιός ο ταμίας, ο αντιπρόεδρος, γραμματέας, κλπ. Πάντως ξεκάθαρα οι πολίτες:
Δημήτριος Σταματόκος,
Βασίλειος Μπαλαμπάνος
Παναγιώτης Τσαγκάρης
Παναγιώτης Κοντάκος
Γιάννης Παρασκευάς
Πατ Ταμβακολόγου
Σταύρος Κακαλέτρης
Χρήστος Κώνστας
Παναγιώτης Βουλουμάνος
Πέτρος Λαμπρινός και Βίκι Νικολακάκου ζητούν ως δ.σ. να παραδοθούν
«τα αυθεντικά παραστατικά των εξόδων των έργων καθώς και πώς πληρώθηκαν τα υλικά και οι εταιρείες που εργάστηκαν για την ανακαίνιση του κτιρίου. Αυτό επειδή βλέπουμε ότι οι αποδείξεις σε φωτοτυπίες που προσκόμισε ο υπεύθυνοςτης επίβλεψης των έργων δεν ανταποκρίνονται όλες στα ποσά που ξοδεύτηκαν. Θα τις παραθέσουμε και ενώπιόν σας προσεχώς για να διαπιστώσετε ότι εκδόθηκαν και επιταγές σε ρευστό (cash) χωρίς να μπορεί να εντοπιστεί το όνομα του πραγματικού διακαιούχου, που τις εξαργύρωσε.
Το ερώτημα είναι:

Γιατί έγινε αυτό;
και
Γιατί το κόστος ξεπέρασε το ποσόν που υπήρχε στους λογαρισμούς της Λακωνικής και σύμφωνα με προϋπολογισμό επίλεκτου μέλους δεν θα υπερέβαινε τις 65000$;
και
Γιατί, παρ’ότι μέλη της Λακωνικής έκαναν έρανο και όπως ισχυρίζονται έχουν συγκεντρώσει 20000$, η Λακωνική είναι σήμερα χρεωμένη;
Πού πήγαν τα χρήματα αυτά; Φτερά δεν είχαν ή μήπως είχαν;

Δεν νομίζετε αγαπητά μέλη και συμπατριώτες Λάκωνες, ότι σε αυτέςτις ερωτήσεις πρέπει να δοθούν απαντήσεις, έτσι ώστε να συγκλιθεί γ.σ. και όλα τα μέλη να πληροφορηθούν τα πάντα, αφού όλοι μας οφείλουμε να λογοδοτούμε στα μέλη; Δια τούτο έως τώρα δεν καλέσαμε γ.σ. που θα καθορίσει και την ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών. Θέλαμε πάντα και θέλουμε καθαρούς λογαρισμούς. Ελπίζουμε με τη δική σας βοήθεια, όταν θα έρθει η στιγμή θα ξεδιαλύνουμε την κατάσταση και η Λακωνική θα γίνει και πάλι ένας Σύλλογος παράδειγμα, ένας σύλλογος όπου υπάρχει πλήρης διαφάνεια και φυσικά ανήκει στα μέλη της.

Με πατριωτικούς χαιρετισμός»

(ακολουθούν τα ονόματα των 11 μελών),

Ο Ελληνοκαναδικός Δεσμός δημοσίευσε ορισμένες εξηγήσεις όπως έχουν δοθεί από τον κ. Ευάγγελο Κωνσταντακάκο, έναν από τους άμεσα εμπλεκόμενους με την υπευθυνότητα επίβλεψης των έργων, τις οποίες μπορείτε να αναγνώσετε εδώ

Το δ.σ. των 11 δεν φέρνει τίποτα καινούργιο με το να βάζει εκ νέου τις ερωτήσεις, ωσάν να μην έχει γίνει τίποτα εντωμεταξύ, μετά από επανειλλημένες γ.σ., προσπάθεια (ανεπιθύμητης από τα μέλη) πώλησης του κτηρίου, αλλαγής κλειδαριών, δικαστικών αποφάσεων, συστηματική έλλειψη τακτικών ωρών λειτουργίας του συλλόγου, μεταξύ άλλων που έχουν υποπέσει στην αντίληψη μας.

Οι ανακοινώσεις αυτές δεν έτυχαν της σιωπής της άλλης πλευράς. Απαντάει ο κ. Κωνσταντακάκος:

«The… group continues to disrespect the orders of the courts. They have some village attitude which is hurting them. The(y)call me a thief.

People that served the Laconian brotherhood in the past and made lots of money, by vanishing 10ths of thousands of dollars, claim that they are the angels that came to Montreal to save this association from me. The crooks of the crooks in Montreal, dare calling anyone, a thief. More than 200,000.00$ dollars missing from the treasury of the association in a short period of time, and yet they pretend that they have no Idea about it. Some of those are the users and abusers of the association. They have made lots of money because of the association. I hope they take me to court, so they can find out who they really are and what they have done to the Laconian Brotherhood for many years. COME ON GUYS LETS GO. I AM WAITING FOR YOU TO START SOME LEGAL PROCESS. I CAN ASSURE YOU THE LAW WILL FIND YOU SOONER OR LATER. THE INVESTIGATION WILL CONTINUE AND YOU WILL BE KNOWN TO THE PUBLIC FOR YOUR ABUSE TO THE TREASURY OF THE ASSOCIATION.
The underworld tactics of your mentor… of Cote ste Catherine, will be rewarded with ridicule that they deserve. You can try and portray me as anything you… want,but every one in this community is aware of what you have all done to the Greek community in Montreal through the years.
See you All in Court on Thursday Morning.»

Ελπίζουμε να υπάρξει νηφαλιότητα, να μην περιμένει κανείς, αλλά να καλεστεί μια γ.σ. και να αποφασίσουν τα μέλη για την πορεία επίλυσης της διαφοράς. Να ανοίξει ο διάλογος. Η Εξελεγκτική Επιτροπή οφείλει να καταθέσει την έκθεσή της εντός των χρονικών περιθωρίων που προβλέπονται από τους εσωτερικούς κανονισμούς, με τα συμπεράσματα που μπορούν να βγάλουν και τις προτάσεις τους. Τα μέλη θα αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες. Υπάρχουν πολλοί που βρίσκουν τις δημοκρατικές διαδικασίες αποτελεσματικές. Καλλίτερες από τις δικαστικές, τις απειλητικές, τις βεντέτες, τους εκφοβισμούς. Οι τελευταίοι έχουν στραφεί και προς τα σχετικά ρεπορτάζ μας και ελπίζουμε να σταματήσουν.
Στην αναζήτηση της πραγματικότητας, δεν υπάρχουν φόβοι.
Αναφερόμαστε σε αυτούς που μας τηλεφωνούν ή σε αυτούς που μας απειλούν γραπτώς. Είναι τουλάχιστον η ύπατη στάση της φίμωσης της ενημέρωσης, κάθε άλλο παρά χαρακτηριστικό της δημοκρατίας, είναι μια γκεμπελική στάση, από γκεμπελίσκους…

Θα τους παρακολουθούμε.

Advertisements