Ο κ. Βασίλης Αγγελόπουλοςκατηγορείται για οικονομικά σκάνδαλα

AGGELOPOULOS

Ο κατ’επάγγελμα δικηγόρος κ. Βασίλης Αγγελόπουλος δήλωσε άγνοια του νόμου περι πολιτικών δωρεών.

Ο κ. Αγγελόπουλος υπηρέτησε ως δημοτικός σύμβουλος στο δήμο τυ Λαβάλ. Το Laval είναι σε ένα νησάκι μέσα στον ποταμό Saint-Laurent, βόρεια από το νησί Montreal.

Ο δήμος του Λαβάλ έχει μπει υπό διοικητική κηδεμονία για οικονομικά σκάνδαλα που έλαβαν χώρα, από τους συμβούλους και τον δήμαρχο, εκτός τριών δημοτικών συμβούλων. Στην εξεταστική επιτροπή Charbonneau, ο κ. Αγγελόπουλος για να εξιλεωθεί δήλωσε (1) άγνοια του νόμου (αν και οι τρεις συνάδελφοί του και δημοτικοί σύμβουλοι, τους οποίους θα μπορούσε να συμβουλευτεί, αρνήθηκαν να συμμετέχουν στι «κόλπο») και δικαιολόγησε την πράξη του, αποδίδοντας την στην άρνηση των συμπατριωτών του να του δίνουν οικονομική ενίσχυση για το δημοτικό του κόμμα με επιταγή. Ο κ. Αγγελόπουλος υποστήριξε ότι οι έλληνες συμπατριώτες του έδιναν χρήματα, αλλά μετρητά για να μην ξέρει κανείς ότι υποστήριζαν το δημοτικό του κόμμα. Αντίθετα ο κ. Fradet δήλωσε ότι γώριζε ότι η πρακτική αυτή δεν ήταν σωστή (ποτέ δεν χρησιμοποίησε τη λέξη «παράνομη»). Μας το είχαν παρουσιάσει, ως κάτι που κάνει όλος ο κόσμος. Χάριν αυτών των δωρεών, ο κ/ Fradet παραδέχτηκε ότι τις χρησιμοποίησε για να παίρνει απαλλαγές από την εφορία και να πληρώνει λιγότερο φόρο.(1)

Ο κ. Β. Αγγελόπουλος υπηρέτησε για πολλά χρόνια έναν δήμαρχο που συνελήφθη με διάφορε κατηγορίες μεταξύ των οποίων και για γκανγκστερισμό. Ο δήμαρχος είχε δημιουργήσει ένα δίκτυο με στόχο να παίρνει μίζες από τις τεχνικές εταιρείες στις οποίες έδινε ο δήμος τα συμβόλαια κατασκευώ και επισκευών και οι εταιρείες έδιναν μετρητά στον εκπρόσωπο του κόμματος του δημάρχου, ο οποίος τα μοίραζε στους συμβούλους οι οποίοι με τη σειρά τους τα παρουσίαζαν ως δωρεές προς το κόμμα τους.

Σχετικά με τα οικονομικά σκάνδαλα ενημερωθείτε και από προηγούμενο άρθρο μας.

(1) Η φωτό και οι πληροφορίες από την εφημερίδα «Le Journal de Montreal».

Advertisements