Η Λακωνική «ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ» του Μοντρεάλ – for the record

Οι «αδελφοί»… Λάκωνες, πρωτοπόροι, με τις ενέργειες τους για το ευγενές διαρκές της ελληνικότητας, οργάνωσαν μεγάλη δεξίωση με σκοπό τη συλλογή οικονομικών πόρων για τα ορθόδοξα ιδρύματα κοινωνικής προσφοράς εις την Λακωνίαν.  Στη δεξίωση, προσκεκλημένος και προέχων της εκδήλωσης, ο του Τορόντο Σωτήριος, επίσκοπος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Καναδά. Η μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης ανακοινώθηκε στην τοπική παραεκκλησιαστική εφημερίδα ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ, Λάκωνα ιδιοκτήτη, ο οποίος περιέργως δεν έχει τραβήξει ούτε μια «οξεία» για τα προβλήματα που έχει η… Λακωνική Αδελφότης. «Τα εν οίκω μη εν δήμω»…

Σύμφωνα με την περιρέουσα πληροφόρηση, κάποιοι έχουν προσπαθήσει να κλείσουν οποιαδήποτε φωνή των «αντιφρονούντων» εντός της Αδελφότητας, ενημερώνοντας τα παροικιακά ΜουΜουΕ, τα οποία, όπως και στην περίπτωση του φιλελεύθερου πολιτικού κ. Βασίλη Αγγελόπουλου (ο οποίος κατηγορείται για διευκόλυνση ροής μιζών, ως αντιπρόεδρος και πρόεδρος του δ.σ. του δήμου Λαβάλ) εποίησαν τη… νήσσα.
Τα ΜουΜουΕ σιώπησαν διότι το πέπλο της παροικίας έπεσε, κεντρικά και όλοι οφείλουν να υπακούουν αν θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν τους ΜουΜουΕδες.

Η ατμόσφαιρα στην Λακωνική δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Μάλλον είναι δυσάρεστη. Η Λακωνική είναι στα χέρια των… Λακώνων, και κατά παράδοση η έννοια της δημοκρατίας είναι περιορισμένης… εμβέλειας από… αρχαιοτάτων χρόνων. Αυτό σημαίνει ότι η διοίκησή τους είναι σαν την κυβέρνηση της Ελλάδας. Σκάνδαλα, μνημόνια, χρέη, και κάθε είδους οικονομική μικροπονηριά και παρόλα αυτά η διοίκηση… εκεί. Απλά αλλάζουν, όπως στην ελληνική κυβέρνηση, κατεβαίνει ο καραμανλής ανεβαίνει ο ΓΑΠ, κατεβαίνει ο ΓΑΠ ανεβαίνει ο Παπαδήμος, κατεβαίνει ο παπαδήμος ανεβαίνει ο Βενιζέλος, κατεβαίνει ο βενιζέλος ανεβαίνει ο Σαμαράς, κατεβαίνει ο Σαμαράς ανεβαίνουν και οι δυο Σαμαράς-Βενιζέλος. Κάπως έτσι γίνεται αλλά και χειρότερα, στην Λακωνική «Αδελφότητα».

Ο πρόεδρος της Λακωνικής είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, 82 χρονών. Πώς μπορεί μια «Αδελφότης» να διοικείται από έναν πρόεδρο  ηλικίας 82 ετών; Αλλά το σπουδαιότερο… τι κάνει τους λάκωνες να έχουν έναν πρόεδρο 82 χρονών; είναι η διαύγεια του, ο ορθολογισμός του και η ξεκάθαρη λογική που τον κατέχει, έτσι ώστε να οδηγεί την «Αδελφότητα» περίτρανα μέσα στον 21ο αιώνα;

Είχαμε παρακολουθήσει τις προσπάθειες της Εξελεγκτικής Επιτροπής, μόνη της, να ανακοινώσει τη σύγκλιση γ.σ. για να λυθούν ορισμένα προβλήματα («για να μην τρέχουμε στα δικαστήρια και χαλάμε λεφτά» ήταν το επιχείρημα). Η γ.σ. δεν έγινε, διότι η Εξ. Επ. δεν έχει δικαίωμα να συγκαλέσει μια τέτοια γ.σ. Εγκέφαλος αυτής της παράνομης, όπως αποδείχτηκε, γ.σ. ήταν ο κ. Μανίκης, σύμφωνα με τις πηγές μας. Αλλά, όταν στην Εξ. Επ. είναι άτομο με το όνομα του εκδότη του έντυπου «ΕΛΛΗΝΙΚΑΝΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ», φαίνεται ότι όλα μπορούν να δοκιμάζονται. Στή δίνη αυτής της σύγκρουσης, για την οποία δεν έχουν ακόμα γίνει οι λόγοι ξεκάθαροι, αφού δεν έχουμε ολοκληρωμένη θεώρηση του προβλήματος (κάνουν κάθε τι δυνατόν να μην γίνει ευρέως γνωστό το πρόβλημα), παραιτήθηκε ο ορκωτός λογιστής κ. Γ. Καρύδης, λάκωνας και αντιπρόεδρος του εγκάθετου, χωρίς εκλογές δ.σ. της ΕΚΜ&Π, (φρόντισαν να υπάρχουν μόνον οι 24 ως υποψήφιοι με τη βοήθεια της Εφορευτικής Επιτροπής) από την Εξ. Επ. Προφανώς για επαγγελματικούς λόγους, ο κ. Καρύδης (ορκωτός λογιστής) αποφάσισε να αποστασιοποιηθεί, υποβάλλοντας την παραίτησή του.

Η αφορμή φαίνεται ότι είναι το κλειδί. Μέλη του δ.σ. επιθυμούν τον σύλλογο, ως επι το πλείστον, κλειστό. Δεν έχουν ούτε «Ώρες λειτουργίας». Κανείς δεν γνωρίζει πότε ανοίγουν και πότε κλείνουν τα γραφεία του συλλόγου. Παρ’όλα αυτά, δίνονται μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών σε νέους της παροικίας αλλά και υπάρχουν λάκωνες επιστήμονες που παραδίδουν μαθήματα ιστορίας και οικονομίας ως μέρος της λαϊκής επιμόρφωσης. Αυτά όμως για τους ακραιφνείς «πατριώτες», μερικοί των οποίων είναι και εραστές της χούντας, κρίνουν ότι το άνοιγμα της Αδεφότητας είναι… πολυέξοδο, φώτα, σκούπισμα, επιστάτης, κλπ. έτσι άρχισε μια διελκυστίνδα αντιπαραθέσεων, για το ποιος θα επιβάλει την πολιτική του. Προσπαθούν, λοιπόν, με διάφορες δικαιολογίες («αυτός που έχει το κλειδί αρρώστησε» και τα παρόμοια)  να μην αφήνουν τις ελάχιστες δραστηριότητες να γίνονται απρόσκοπτα.

Η αιτία όμως είναι άλλη… Τα οικονομικά…

Πολλές φορές, στο παρελθόν, σε διαφόρους οργανισμούς, έχουν προκύψει παρόμοια προβλήματα. Π.χ. στην Ελληνική Κοινότητα Μόντρεάλ & Περιχώρων, ο τότε πρόεδρος κ. Α. Μαρής διατηρούσε διπλά βιβλία για το BINGO που οργάνωνε η ΕΚΜ&Π. Για την «ευγενική» αυτή καθώς και όλες τις άλλες χειρονομίες του, το παρόν (εγκάθετο και χωρίς εκλογές) δ.σ. ονόμασε το Κοινοτικό Κέντρο, «Α. Μαρής». Στα εγκαίνια της ονομασίας παρευρέθηκαν βουλευτές και άλλα κομματικά στελέχη των Φιλελευθέρων. Άλλωστε τους υπηρέτησε με αυταπάρνηση όλα αυτά τα 32 και πλέον χρόνια.

Η «Αδελφότητα» έχει και αυτή τα δικά της. Ονόματα όπως Γαζέτας, Μανίκης, Μπαλαμπάνος, κ.ά. είναι από τα γνωστά του ενός στρατοπέδου. Στο άλλο ακούγεται το όνομα του κ. Κωνσταντακάκου μαζί με άλλους Λάκωνες του δ.σ., που επιθυμούν το σύλλογο να ανοίγει για τις καθημερινές υποχρεώσεις του προς τα μέλη. Εξάλλου, σκοπός των γραφείων είναι ακριβώς αυτός, να φυλλάσσουν την περιουσία του συλλόγου και να προσφέρουν υπηρεσίες στα μέλη.

Ο κ. Κωνσταντακάκος αναφέρει στο διαδίκτυο την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, με τα εξής λόγια:

«Εγώ, ο χαρακτήρας μου, η δουλειά μου, η προσωπικότητά μου, η οικογένειά μου έχουν γίνει όμηροι, για περισσότερο από 7 μήνες, αυτού του φαύλου κύκλου προσώπων, με την υποστήριξη και απεριόριστη συνεργασία από τα τρία μέλη της λεγόμενης Εξελεγκτικής Επιτροπής, τα οποία, ανοιχτά και χωρίς λόγο, πολύ συνειδητά και με κακία διατηρούν τα οικονομικά βιβλία και όλα τα, πολύ σαφή, φωτοαντίγραφα των αποδείξεων, στα γραφεία ή τα σπίτια τους, για περισσότερο από 7 μήνες, συντηρώντας την αβεβαιότητα, για οτι συμβαίνει, ζωντανή, έτσι ώστε τα σκυλιά να μπορέσουν να έχουν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους και να γυρίζουν στην παροικία για να πετύχουν την καταστροφή μου. Έχουν δώσει επίτηδες, στους εχθρούς και τα άλλα «βρώμικα ατυχήματα» της Φύσης, το όπλο που έχει προκαλέσει ζημιά σε μένα, συμπεριλαμβανομένης της υγείας μου. «

Επίσης εναντίον του Επισκόπου, ο οποίος ήταν καλεσμένος στη δεξίωση που έκαναν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως αναφέραμε παραπάνω, λέγοντας  στις 23 Μαΐου «Οι απειλές προσχεδιασμένες από την ομάδα, για να με εκφοβίσει και να μην αποκαλύψω τη βρωμιά που έχει λάβει χώρα κατά τη θητεία των προηγουμένων διοικήσεων της εν λόγω Αδελφότητας, ότι έχουν εξαφανιστεί 200 000$. Αυτά τα χρόνια κανείς δεν μίλησε, γιατί κατά τη γνώμη μου, αν μπορείτε να δείτε αυτή την πιθανότητα, είναι ότι αυτοί που ανακάλυψαν το άδειο ταμείο δεν μίλησαν διότι, αν το έκαναν, δεν θα μπορούσαν κάποιοι άλλοι να γλεντήσουν με το λακωνικό χρήμα που δίνουν από τον ιδρώτα τους πολλά μέλη.» Ενώ στις 19 Μαΐου αναφέρει μεταξύ άλλων «The story has it that Ms Daperi is influenced greatly by the big shot in Toronto who has in mind as I am told to as quickly as possible convince the Greeks in Montreal  and all of Canada for that matter, to liquidate and dissolve the associations, and kindly transfer the money, some in Canada under his corporate umbrella and some in Greece…».

Ο κ. Μπαλαμπάνος χθες το βράδυ  (22 Μαΐου), κατά τη συνεδρίαση (στην οποία, για μένα, συμμετέχει παράνομα, αλλά ακόμα χειρότερα, αποφασίζει να προεδρεύει των συνεδριάσεων), με αποκάλεσε «απάτη». Είπε ότι έχω υπογράψει 5 τραπεζικές επιταγές της Λακωνικής και πήρα τα χρήματα. Ζήτησα από τον γραμματέα να γράψει τα πάντα στο βιβλίο πρακτικών, αλλά ο κ. Μπαλαμπάνος υποστήριξε ότι ο κ. Τσαγκάρης είναι υποχρεωμένος να γράφει μόνο το μέρος των συζητήσεων που είναι σημαντικό. Με άλλα λόγια, πάλι σκόπιμα, ο κ. Μπαλαμπάνος εμπόδισε τον γραμματέα από το να γράφει τα πάντα.

Προφανώς ο κ. Μπαλαμπάνος έφερε στον Λακωνικό Σύλλογο τα προσόντα που απέκτησε στην Ελληνική Κοινότητα και εργάζεται σκληρά ώστε με τις απειλές να κλείσει το στόμα μου και να τους αφήσει ελεύθερους, για να με καταστρέψουν κατ’ επιθυμίαν.

Ξέρετε τι είναι και πως αισθάνεται κανείς, όταν για ενάμιση χρόνο, έχει τόσο σκληρά εργαστεί για να αναδείξει την Αδελφότητα και να συγκεντρώσει οικονομικούς πόρους. Την επόμενη Παρασκευή στο δικαστήριο θα υποβάλω τα αντίγραφα όλων των εισπράξεων που έχουν δοθεί σε ανθρώπους που έδωσαν χρήματα για την Αδελφότητα και όλα έχουν καταγραφεί. Θα φέρω επίσης όλες τις δωρεές τροφίμων που δώρησαν για να τα χρησιμοποιήσουμε στις συγκεντρώσεις της Λακωνικής, και θα αποδείξωι πέρα από κάθε αμφιβολία για το τι ποσά η Λακωνική συγκέντρωσε εξ αιτίας μου.

Όταν έρθει η ώρα και γίνει η δίκη, η Λακωνική ‘ομάδα ΤΩΝ 8″ θα αντιμετωπίσει όχι μόνο εμένα, αλλά πολλούς Λάκωνες που είναι εξίσου αηδιασμένοι, όπως είμαι και εγώ, με όλους τους χειρισμούς, με τους οποίους, η ομάδα προσπαθεί να με εξοντώσει, εξαπολύοντας εναντίον μου λασπολογίες.

Γνωρίζετε κυρίες και κύριοι, ότι η ομάδα που με απειλεί, απέστειλε επιστολή προς τον ραδιοφωνικό σταθμό στην Park Avenue (ελληινικός ραδιοσταθμός FM105.1) απαγορεύοντας στο σταθμό να μιλάει για μένα ή την αποδοχή τυχόν ανακοινώσεων. Ήμουν εκεί όταν έφτασε το γράμμα και ήμουν εκεί όταν η διαχειρίστρια διάβαζε την επιστολή κρατώντας την στο χέρι. «

Η κατάσταση των μελών είναι επίσης στο μάτι του τυφώνα «Έδωσα στην κ. Κυριακού μια λίστα με 226 μέλη τα οποία εγώ προσωπικά έχω εγγράψει και έλαβα 10$/άτομο τα οποία με τη σειρά μου έδωσα στον ταμία. Ωστόσο, η «Ομάδα των Οκτώ» χρησιμοποιώντας την τακτική της οργάνωσης «XABOYZA», μας έχουν στερήσει το δικαίωμα να ενημερωθούμε για τη λίστα των μελών που έχουν καταχωρηθεί από το «Λακωνικό βράδυ της MAKAPONAΔΑΣ».

Στις 31 Μαΐου έγινε η παρουσία του κ. Κωνσταντακάκαου στο δικαστήριο, όπου μήνυσε 8 μέλη του δ.σ. (μέλος του δ.σ. και ο ίδιος), για παραβίαση των κανονισμών του συλλόγου «Πολλοί άνθρωποι, που έχω δει και μιλήσει, αμφισβητούν την κατάσταση και προσπαθούν να καταλάβουν γιατί, ως μέλος της διοίκησης ανέλαβα την πρωτοβουλία να μηνύσω 8 άτομα που παίζουν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία της Αδελφότητας. Θα προσπαθήσω να βάλω το πλαίσιο, να παρουσιάσω τη πραγματική κατάσταση και γιατί τους πήρα στο δικαστήριο.
Πρώτα και κύρια, μήνυσα οκτώ (8) μέλη της Αδελφότητας ή 7 μέλη της διοίκησης και την πρόεδρο του του τμήματος των γυναικών, κάθε άτομο προσωπικά. Η μήνυση είναι προσωπική, και ουδόλως συλλογική, πράγμα που σημαίνει ότι η προσφυγή στο δικαστήριο είναι κατά των οκτώ άτομα μόνο. Η Αδελφότητα δεν έχει τίποτα να κάνει με αυτή τη μήνυση.»

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 14 Ιουνίου.

Ο κ. Κωνσταντακάκος με την επίθεση που γίνεται από την «Ομάδα των Οκτώ«, δεν διστάζει να καταθέσει τα γεγονότα για κάθε ενδιαφερόμενο, στην προσωπική του σελίδα:

«4 Δεκεμβρίου 2011. Γενική Συνέλευση. Η αίθουσα της Λακωνικής ήταν γεμάτη με μέλη που είχαν έρθει να καταψηφίσουν την πρόταση που είχε διαφημιστεί και αναφερόταν στην πώληση του ιδιόκτητου ακινήτου, επί της 5833 Park Avenue, το οποίο είχε αγοραστεί, πιστεύω το 1973, από μια ομάδα ανθρώπων», με πρωτεργάτη τον κ. Θεόδωρο Βαχαβιόλο.

Με την έναρξη της γ.σ., πολλοί από εμάς,γρήγορα ανακάλυψαν ότι εμείς τα μέλη, δεν είχαμε κληθεί, επειδή η διοίκηση είχε μια πρόταση για να την εγκρίνουμε ή να την απορρίψουμε. Είχαμε κληθεί ώστε με την παρουσία μας να αποδεχτούμε απλά με την ψήφο μας και να υπογραφεί η συμφωνία τους με έναν αγοραστή, συμφωνία που είχε ετοιμαστεί από τη κτηματομεσιτική εταιρεία Kronos. Το θέμα δεν ήταν απλά αν θέλαμε να πουληθεί το κτίριο, αλλά αν θέλαμε να ζητήσουμε περισσότερα χρήματασύμφωνα με τις δυνατότητες που προέβλεπε η συμφωνία.

Φυσικά, ορισμένοι από εμάς σύντομα συνειδητοποίησαν το στήσιμο, την παράνομη δράση που η διοίκηση είχε ενορχηστρώσει, για να δελεάσει τα μέλη με αυτή την απαράδεκτη συμφωνία και να απαλλαγούμε από το κτίριο χωρίς καμία συγκεκριμένη προσφορά από τη διοίκηση για να αγοράσουμε κάποιο άλλο ακίνητο που θα μπορούσε να είναι σε θέση να εξασφαλίσει το εισόδημα που απαιτείται για την υποστήριξη όλων των δραστηριοτήτων που τα μέλη οργανώνουν όλα αυτά τα χρόνια για την διατήρηση αυτού του κτιρίου. Ρωτήσαμε πολλές ερωτήσεις και αναλύσαμε την κατάσταση με τα άλλα μέλη που από την αρχή ήταν εναντίον της πώλησης του κτιρίου.

Φυσικά, οι υποστηρικτές της πώλησης, όπως και ο κ. Γιώργος Καρύδης, κ. Χρήστος Μανίκης, ο γραμματέας κ. Τσαγκάρης που έκανε την πρόταση, ο κ. Ιωάννης Παρασκευάς, ο κ. Παναγιώτης Βουλουμάνος, ο κ. Πέτρος Λαμπρινός, και άλλοι, υπερασπίστηκαν την απόφασή τους για την πώληση με μανία αλλά με την ίδια μανία και περισσότερη θα μπορούσα να πω, είμασταν αντίθετοι με την πώληση. Ήταν μια μακρά Μαραθώνια γ.σ., αλλά η μεγάλη πλειοψηφία των μελών επικράτησε.

Μετά από πολλά επιχειρήματα και περιόδους φραστικών εντάσεων, ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Σταματάκος, ο οποίος είχε υπογράψει για την πώληση του κτιρίου, όταν κατάλαβε ότι οι άνθρωποι είπαν «όχι», άρχισε να κατηγορεί τον κ. Χρήστο Μανίκη, ότι ο κ. Μανίκης «του είχε βάλει το μαχαίρι στο λαιμό» και ότι έτσι δέχτηκε να υπογράψει. Προφανώς ο κ. Μανίκης διαμαρτυρήθηκε έντονα για τις δηλώσεις του προέδρου, και ζητούσε από τον πρόεδρο να ανακαλέσει, αλλά αυτό δεν συνέβη παρά πολύ αργά, όταν ο πρόεδρος είπε ότι «δεν το εννοούσε με αυτόν τον τρόπο».

ΤΟ… ΜΕΔΟΥΛΙ: ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ

Ο κ. Κωνσταντακάκος, αποκλεισμένος από όλα τα μέσα ενημέρωσης, συνεχίζει την καταγραφή των γεγονότων που έλαβαν χώρα στη γ.σ. που θα αποφάσιζε το ποσόν πώλησης και όχι AN θέλουν να πουλήσουν.

«Σε μια στιγμή παίρνει το μικρόφωνο ο κτηματομεσίτης της εταιρείας ΚΡΟΝΟΣ κ. Στρύφας. Μας είπε ότι αν δεν υπογραφεί η πώληση, ο αγοραστής έχει το δικαίωμα να ζητήσει να αποζημιωθεί εφόσον ο πωλητής αρνείται να υπογράψει την πώληση, γιατί δεν είμασταν στη γ.σ. για να ψηφίσουμε αν θέλουμε να πουλήσουμε ή όχι, αλλά πόσο να πουλήσουμε μέσα στα προβλεπόμενα πλαίσια της συμφωνίας (αν θέλουμε μερικές χιλιάδες παραπάνω). Ο κ. Στρύφας ήταν έτοιμος να τηλεφωνήσει στον αγοραστή και να κλείσει τη συμφωνία με μερικές χιλιάδες παραπάνω…»
[σ.σ. Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα το παιχνίδι που έπαιξαν στις πλάτες των μελών, γιατί ποιος δεν θέλει λίγο παραπάνω, άρα αυτό ήταν το δόλωμα για να αποπροσανατολίσουν τα μέλη].

«Με άλλα λόγια είχαν βάλει όλα τα μέλη σε μια δύσκολη θέση που θα μπορούσε να κοστίσει πολλά χήματα στην Αδελφότητα, αν δεν είχαμε αντιμετωπίσει την προκατασκευασμένη επίθεσή τους εναντίον της ακίνητης περιουσίας και το τελικό αποτέλεσμα που θα είναι το τέλος της Λακωνικής Αδελφοτητας.
Ο κ. Στρύφας μετά από τη σφοδρή αντίθεση των μελών, μας είπε και πάλι ότι δεν είναι μόνο ότ η Αδελφότητα θα πρέπει να πληρώσει αποζημίωση στον πιθανό αγοραστή, αλλά εξίσου και στο γραφείο του  για το ποσό της προμήθειας που η εταιρεία του θα έπαιρνε αν η πώληση είχε υπογραφεί. Τελικά έδωσα μια άγρια μάχη επιχειρημάτων που τελικά το κτήριο σώθηκε.

Αμέσως μετά, τα μέλη μου έδιναν συγχαρητήρια για την δυναμική αντιπαράθεσή μου και τη σωτηρία της ακίνητης περιουσίας της Λακωνικής. Αμέσως μερικοί από αυτούς άρχισαν να μου υοδεικνύουν να γίνω μέλος του δ.σ. για να παρακολουθώ από κοντά τις επόμενες κινήσεις τους και να αντιταχτώ σε κάθε παρόμοια κίνησή τους. Μερικές εβδομάδες αργότερα μου ξαναζήτησαν να μπω στο δ.σ. και τελικά δέχτηκα για να προσπαθήσω να εκμορντενίσω την Αδελφότητα και συνεχίσω το όραμα των προπατόρων μας που δημιούργησαν αυτόν τον ιστορικό οργανισμό, το 1936.

Ο πρόεδρος χρειάστηκε μερικές εβδομάδες για να καλέσει γ.σ. για να μπορέσω να ψηφιστώ επίσημα ως μέλος, και πριν τον ετήσιο χορό της 25ης-26ης Ιανουαρίου 2012. Έστειλα ένα γράμμα παραίτησης γιατί δεν επρόκειτο να ψηφίζω για θέματα εκτός και αν τα μέλη της γ.σ. με ωήφιζαν ως μέλος του δ.σ. Έτσι ούτε παρευρέθηκα στον ετήσιο χορό μέχρι να τακτοποιηθεί το θέμα μου.

Η αλήθεια είναι ότι ο πρόεδρος μόλις έλαβε την παραίτησή μου μου τηλεφώνησε αμέσως και μου ζήτησε να μην επιμένω στην παραίτησή μου διότι αμέσως μετά τον χορό θα καλούσε γ.σ. και το αίτημά μου θα γίνει σεβαστό. Αποδέχτηκα τον λόγο του προέδρου και πράγματι η γ.σ. έλαβε χώρα μετά τον ετήσιο χορό, όου και ο πρόεδρος πρότεινε να γίνω μέλος του δ.σ. Αποφάσισα, εκείνη τη στιγμή να προτείνω να καλυφτούν και οι άλλες κενές θέσεις, προτείνοντας τρεις κυρίες την κ. Πατ Κυριακού-Ταμπακολόγου, την κ. Πέγκι Σταυροπούλου και την κ. Βίκι Νικολακάκου.

Βέβαια, πολλές φορές δεν παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις και η απόδειξη βρέθηκε μπροστά μου.

Η μια ήταν κάθε άλλο παρά κυρία, η άλλη εμφανίστηκε ένα χρόνο αργότερα και επειδή της υποσχέθηκαν έναν μεγάλο τίτλο, έχασε κάθε αντικειμενικότητα και έγινε μονόπλευρη και εχθρική….

Μέσα στο 2012, έκανα κάθε εργασία που χρειαζόταν η Αδελφότητα. Με δικά μου χρήματα δημιουργήσαμε μια ιστοσελίδα για την Αδελφότητα. Η Αδελφότητα πλήρωσε μόνον για την λατοχύρωση του ονόματος και την ετήσια συνδρομή για να παραμένει στο διαδύκτιο.

Γύρισα το Μόντρεάλ, από πόρτα σε πόρτα, όχι μόνον μια και δυο μέρες αλλά συνεχώς και με ζήλο…  Έχω συγκεντρώσει μερικές χιλιάδες δολάρια από την αρχή του 2012, για μήνες. Το Φθινόπωρο ο κ. Σπύρος Χριστόουλος προστέθηκε στην δραστηριότητα αυτή ο οποίος πήγαινε με το αυτοκίνητό του σε πολλούς από τους προσωπικούς του πελάτες ακόμα και έξω από το Μοντρεάλ, ζητώντας δωρεές…

Τι έφεραν αυτά τα μέλη που ισχυρίζονται ότι ξοδέψαμε αλόγιστα για να φτιάξουμε τα φώτα, τον κλιματισμό και άλλα πολλά μέσα στο 2012;.

Μπορεί να επικαλεστεί κανείς από αυτούς ότι έφερε έστω και μια δεκάρα; Πότε; Πόσα; Ας μας δώσουν τις πληροφορίες εδώ και τώρα. Καλώ τον γενικό γραμματέα να μας πει ότι θα δημοσιεύσουν τα χρήματα που έφερε κάθε ένας από αυτούς.

Έκανα αντίγραφα όλων των αποδείξεων, που έδωσα στους δωρητές, με ακριβείς ημερομηνίες, ονόματα και ποσά. Έχω επίσης τις ποσότητες των τροφίμων που δωρίστηκαν  στην Αδελφότητα και την αξία τους. Όλες οι πληροφορίες θα δημοσιοποιηθούν…

Τα μέλη που μ’έχουν κατηγορήσει για κλοπή, είναι τα μέλη που δεν έχουν κάνει παρά μόνο πολύ λίγα για την Αδελφότητα. Παρουσιάζονται όποτε τους αρέσει και τώρα συμπεριφέρονται σαν ένα μεγάλο γκρουπ που μπορεί να μου απαγορέψει να μπω στον σύλλογο, γιατί αισθάνονται ότι είναι οι ιδιοκτήτες του χώρου. Ο πρόεδρος πιστεύει μαζί με μερικούς άλλους ότι η πρόεδρος του γυναικείου τμήματος έχει δικαίωμα να κρατάει κλειδί του συλλόγου, ο εγγονός της αδελφής του προέδρου επίσης έχει το δικαίωμα να έχει κλειδί αλλά όχι εγώ, φυσικά τούτο συνέβη μετά από την ολοκλήρωση του καλύτερου gala που έχει δει η Αδελφότητα εδώ και καιρό και αφού ολοκλήρωσα το αναμνηστικό άλμπουμ που δεν είχαν ξαναδεί τέτοιο πριν.

Όσο έτρεχα για να μαζεύω δωρεές και τρόφιμα , να τα συγκεντρώνω στα γραφεία μας, να προσφέρω το χρόνο μου για να οργανώσουμε τις εκδηλώσεις που είχει προγραμματίσει το δ.σ.και να φροντ΄σουμε την παραμικρότερη λεπτομέρεια, «ΗΜΟΥΝ Ο ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ». Μάλιστα, όχι μόνον όσο ήταν στο Μόντρεάλ αλλά και ενώ ήταν στην Ελλάδα, για μήνες στην παραλία, ο κ. Γιάννης Παρασκευάς πάντα μου έλεγε όταν καταλάβαινε ότι ήμουν ο μόνος που έκανα τα πάντα, ‘κύττα Βαγγέλη, ξέρω ότι όταν έχεις καλό χαρτί και το καις δεν μένει τίποτα άλλο που μπορεί να γίνει‘…

ΟΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ… και τα έξοδα εκτός… προϋπολογισμού

Από τις αρχές της Άνοιξης το δ.σ. συζητούσε το θέμα της μερικής ανακαίνισης του κτηρίου. Οι συζητήσεις γίνονταν έντονες μερικές φορές. Πολλές φορές σηκώθηκαν οι τόνοι. Βασικά, μού ανατέθηκε το καθήκον, ιδιαίτερα μετά από την απόφαση της γ.σ. να δημιουργήσει μια επιτροπή κτηρίου, με πρόεδρο τον αρχιτέκτονα κ. Σπύρο Χριστόπουλο, και την έγκριση ενός προϋπολογισμού 75.000,00$. Ο σύλλογος εκείνη την περίοδο είχε και στους δυο λογαριασμούς της (στη Scotia Bank), περίπου 70.000,00$. Η γ.σ. εξουσιοδότησε την επιτροπή να υπερβεί τον προϋπολογισμό, αν είναι αναγκαίο, μια και είναι γνωστό ότι στις οικοδομικές εργασίες ό αρχικός προϋπολογισμός δεν είναι ο τελικός, γιατί προκύπτουν πολλά μικρά ή μεγάλα προβλήματα καθώς αποφασίζει το δ.σ. να κατεβάσει ολόκληρη την πρόσοψη, ιδιαίτερα όταν το κτήριο είναι τόσο παλαιό. Στην πραγματικότητα, η γ.σ. γνώριζε ότι δεν έχουμε όλα αυτά τα χρήματα, αλλά αισθάνθηκε άνετα, αν έπρεπε να ξοδευτούν λίγα παραπάνω χρήματα, ως σύλλογος, ότι είχε την ικανότητα να ξεπεράσει το πρόβλημα είτε με ένα μικρό δάνειο, από εράνους καθώς επίσης γνωρίζαμε ότι θα υπάρξουν μερικές εκδηλώσεις το φθινόπωρο, που θα έφερναν έσοδα.

Μόλις ο αρχιτέκτονας τελείωσε τα σχέδια του, για να τα παρουσιάσει στις υπηρεσίες του δήμου και πάρει την άδεια  (πήγαμε στα γραφεία του δήμου αρκετές φορές γιατί οι υπηρεσίες μελετούσαν κάθε λεπτομέρεια, επειδή το κτήριο είναι επάνω στην λεωφόρο Park Avenue, και η αρχιτεκτονική του πρέπει να διατηρείται σε κάθε λεπτομέρεια, όπως το χρώμα των τούβλων, η ποιότητα, η εταιρεία που τα φτιάχνει, το σχέδιό τους. Τα σχέδιά μας πέρασαν από μια ειδική επιτροπή του δήμου, αλλά η εεξαιρετική και άκρως επαγγελματική δουλειά του αρχιτέκτονά μας, συνέβαλαν να περιοριστεί ο χρόνος έκδοσης της άδειας σε ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ (συνήθως η έκδοση μιας τέτοιας άδειας χρειάζεται περισσότερο από δυο εβδομάδες)… το επόμενο βήμα ήταν να προκηρύξουμε την δουλειά για να πάρουμε προσφορές. Ο κ. Χριστόπουλος και γω… εργαστήκαμε σκληρά για να προετοιμάσουμε τα συμβόλαια με τους σωστους όρους, και να υπογραφούν μεταξύ του συλλόγου και της εταιρείας. … Κανένα από τα μέλη ή ακόμη και τα μέλη της επιτροπής κτηρίου έκαναν κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί βοήθεια σε αυτή την τεράστια προσπάθεια…» [σ.σ.: εδώ δεν αναφέρει ο αφηγητής πόσες προσφορές είχαν και ποιοι έκαναν την επιλογή. Αργότερα θα δούμε ότι η επιλογή δεν ήταν η καλλίτερη]

«Με τη συμβολή μου στο σύλλογο, τους τελευταίους 8 μήνες, μερικά μέλη άρχισαν να ψυθιρίζουν προκλητικά, τις σκέψεις του για τις πιθανές μελλοντικές επιτυχίες μου στις επόμενες εκλογές. Ο πρόεδρος με ενθάρρυνε να αναβάλω 4 φορές το ταξίδι μου στην Ελλάδα, μέσα στο καλοκαίρι, λέγοντας ότι εάν άφηνα το έργο και έφευγα δεν θα τελείωνε ποτέ γιατί δεν υπήρχε κανένας άλλος που θα ερχόταν στο εργοτάξιο και παρακολουθούσε τις επισκευές. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ.

Με τις ανακαινίσεις σε εξέλιξη, πολλά μικροπροβλήματα έπρεπε να λυθούν, γιατί το κτήριο είναι παλιό. Ο κ. Σ. Χριστόπουλος και ο κ. Ι. Βάθης ήταν επί τόπου, τον περισσότερο καιρό. Πάντα ήταν παρόντες όταν χρειαζόταν να δώσουν οδηγίες στον εργολάβο και να επιθεωρήσουν την δουλειά που γινόταν…  αν αυτοί οι δυο επαγγελματίες δεν ήταν τόσο γενναιόδωροι και πρόθυμοι να εποπτεύουν το έργο, σκαρφαλώνοντας ακόμη και στη σκεπή, πολλές φορές, για την ορθή ολοκλήρωση του έργου, δεν θα είχαν γίνει ανακαινίσεις…

Σε όλη αυτή την προετοιμασία, και πραγματοποίηση των ανακαινίσεων κανένας άλλος δεν βοήθησε εκτός από το μέλος κ. Κυριάκο Ρουμελιώτη, που δούλεψε τόσο σκληρά και τόσο πολύ, από το πρωί μέχρι το βράδυ, το ίδιο μπορώ να πω και για την κ. Παναγιώτα Σταυροπούλου

Ο Έλληνας εργολάβος που είχε αναλάβει το έργο εγκατέλειψε τη δουλειά, έχοντας πάρει 8000$ για δουλειά πούχε κάνει αξίας 4000$. Η εταιρεία που τον αντεκατέστησε μας χρέωσε 5500$ επιπλέον, για εργασίες που έπρεπε να διορθώσει από προβλήματα που δημιούργησε ο εγκαταλείψας εργολάβος». [σ.σ.: ένα σύνολο κόστους 9500$ από κακή θα έλεγα διαχείριση].

Ο κ. Κωνσταντακάκος συνεχίζει την περιγραφή των γεγονότων, τονίζοντας ότι είχε λάβει την έγκριση του προέδρου κ. Σταματάκου και του κ. Παρασκευά για τα έξοδα ανακαίνισης του εσωτερικού χώρου, όπως φώτα και κλιματιστικά, έξοδα τα οποία έγιναν πριν να εμφανιστούν τα μεγάλα προβλήματα των εξωτερικών επιδιορθώσεων. Η δημοτική αρχή απαίτησε να αντικατασταθεί με τούβλο όλη η οπίσθια όψη, που προκαλούσε ένα υπερβολικό απρόβλεπτο κόστος. Με επικοινωνία μεταξύ των μηχανικών, του προέδρου και του κ. Παρασκευά, που ήταν στην Ελλάδα, εκείνη την περίοδο, διευθετήθηκε το θέμα. Ακόμη και ο εργολάβος δέχτηκε να πληρωθεί για την επιπλέον εργασία, αργότερα μέσα στον χειμώνα.

Στις 7 Οκτωβρίου , 2012 μια ειδική γ.σ. καλέστηκε και παρουσιάστηκε η έκθεση του κ. Κωνσταντακάκου και του αρχιτέκτονα κ. Χριστόπουλου. Η «Ομάδα των 8» και οι υποστηριχτές της είχαν τις διαφωνίες τους, αλλά η πλειοψηφία ήταν ευχαριστημένη με τις ανακαινίσεις εντός και εκτός του κτηρίου, και ψήφισαν όπως όπως τα επιπλέον έξοδα που έγιναν έγιναν για το καλό της Αδελφότητας και εξουσιοδότησαν το δ.σ. να υποβάλει αίτηση στην τράπεζα και να ζητήσει πίστωση, που θα χρησιμοποιούσε αν την χρειαζόταν. Η τράπεζα αρνήθηκε και ο κ. Κωνσταντακάκος συνεχίζει:

«7 μέλη του δ.σ. συμφωνήσαμε και έβάλαν από 1000$ με την προϋπόθεση να τα πάρουν πριν από το τέλος του χρόνου [σ.σ. δηλαδή σε δυο μήνες]. Ένα μέλος έβαλε 1500$. Δεν ήμουν ένας από αυτά τα μέλη, γιατί ήμουν πολύ απογοητευμένος από την μανιακή κριτική που είχα από τους περισσότερους από αυτούς. Κατάθεσα, από την τσέπη μου, 1000$ στον τραπεζικό λογαριασμό, όταν  επρόκειτο να περάσει η επιταγή ενός από τους τεχνίτες που είχαν εργαστεί στο πεζοδρόμιο της πρόσοψης και δεν υπήρχαν χρήματα. Η αλήθεια ήταν ότι ήμουν πολύ κουρασμένος, ήθελα να φύγω για την Ελλάδα, για λίγο, αλλά ο πρόεδρος συνέχισε να μου λέει ‘Αγγελε, σε παρακαλώ μην φεύγεις, γιατί οι εκδηλώσεις που έρχονται χρειάζονται την φροντίδα σου. Είχαμε πολλές συζητήσεις και δυο φορές συμφωνήσαμε και υπογράψαμε την πρόταση να καλέσουμε μια ειδική γ.σ. στην οποία θα παραιτιόμασταν, ώστε κάποιοι άλλοι που δεν μπορούσαν να βοηθήσουν να αντικατασταθούν με νέο αίμα που θα ήθελε και θα ήταν ικανό να εργαστεί σκληρά για την Αδελφότητα και τις δραστηριότητες της, συμπεριλαμβανομένου τοετήσιου χορού και της εθνικής γιορτής της 25ης Μαρτίου. Την επομένη, ο πρόεδρος είχε πειστεί από τους στενούς του συνεργάτες να αρνηθεί την υπογραφή του και τις εκλογές. Αυτοί θα έκαναν τη δουλειά που χρειαζόταν. Κθώς πλησίαζαν οι δραστηριότητες η στάση τους δεν ανταποκρινόταν στα λόγια τους, και λάβαμε πάλι απόφαση για εκλογές αλλά ο πρόεδρος πάλι άλλαξε γνώμη, αυτή τη φορά  γιατί επέστρεψε ο κ. Παρασκευάς και ως συνήθως ήταν αυτός πούλεγε στον πρόεδρο τι έπρεπε να κάνει…. ο κ. Παρασκευάς, μάλιστα, σε μια από τις εκδηλώσεις του Φθινοπώρου, πήρε το μικρόφωνο και με ευχαρίσττησε για τη δουλειά που έγινε.»

«Αν και οι εκδηλώσεις διοργανώνονταν, υπήρχε μεγάλη εχθρότητα μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου. Μια ομάδα δημιουργήθηκε εναντίον μου. Θεώρησαν ότι σιγά-σιγά θα πρέπει να απαλλαγούν από μένα γιατί ήμουν μια απειλή για τη θέση τους στην Αδελφότητα. Τα μέλη φαίνεται να είναι ευχαριστημένα μαζί μου και έλεγαν καλά πράγματα για μένα. Αυτα για την ομάδα ήταν άσχημα νέα.

Ξέρω βαθιά μέσα μου, ότι η απόφαση για να βρουν τρόπους και να με βγάλουν από τη μέση, έγινε για πρώτη φορά, την ημέρα της συνέλευσης της 7ης Οκτωβρίου 2012 από τους δύο κύριους υποκινητές και μεγάλουςς υποστηρικτές της καταστροφής του συλλόγου, από την πρώτη πώληση του κτιρίου και ειδικά τώρα που η αξία του, μετά τις ανακαινίσεις,  ανέβηκε. Μετά από αυτό, όταν ο κ. Γιάννης ήρθε πίσω, η συγκεκριμένη ομάδα άρχισε να πραγματοποιεί τα σχέδια της, διαδίδοντας φήμες σε όλη την πόλη, ότι πήρα χρήματα από την Αδελφότητα. Στη συνέχεια, έπρεπε να υποστηρίξουν όλα αυτά με προσωπικές επιθέσεις. Έφτασαν στο σημείο να με αποκαλούν ακόμη και δολοφόνο.

Καθώς πλησίαζαν τα Χριστούγεννα συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο να προετοιμάσουμε το άλμπουμ του ετήσιου χορού. Χρειάστηκαν εβδομάδες σκληρής δουλειάς με τον κ. Χριστόπουλο, ο οποίος με βοήθησε πάρα πολύ να μαζέψουμε διαφημίσεις για το άλμπουμ, τηλεφωνόντας μέχρι αργά και επισκεπτόμενοι τους συμπάροικους ακόμη και τα Σαββατοκύριακα για να μαζέψουμε χρήματα και να καλύψει τα έξοδα μας.»
Σε αυτή την προσπάθεια, τονίζει ο κ. Κωνσταντακάκος, ο κ. Γ. Παρασκευάς χρησιμοποίησε 26 σελίδες χωρίς να δώσει ούτε ένα δολάριο. «Ωστόσο, ο ίδιος είχε τα κότσια να με ρωτήσει αν πλήρωσα αυτό πουείχα βάλει για μια μη κερδοσκοπική «τράπεζα τροφίμων» που ήθελα να την βοηθήσω. Εξακολουθώ να περιμένω ότι ο κ. Παρασκευάς θα πληρώσει τουλάχιστον 700.00 δολάρια για 7 σελίδες μαύρο και άσπρο, το λιγότερο που πρέπει να κάνει. Εγώ τελικά  πλήρωσα τη σελίδα μου, θα πρέπει να πληρώσει για τις δικές του.»

Ο κ. Κωνσταντακάκος χρεώνει στο δ.σ. την καθυστέρση, η οποία δεν επέτρεψε στην Λακωνική να αυξήσει τα ενοίκια των ενοικιαστών της, δεομένου ότι η ημερομηνία λήξης  είναι κατά τον νόμο η 31η Μαρτίου κάθε έτους, με την αύξηση να ισχύει από την 1η Ιουλίου… «Η διοίκηση έπρεπε να στείλει μια επιστολή προς τους μισθωτές από το μεσημέρι της επόμενης ημέρας αλλιώς δεν θα υπήρχε καμμία αύξηση. Το θέμα συζητήθηκε και αυτή τη φορά συμπεριλαμβανομένου του κ. Βασίλη Μπαλαμπάνου, που  εμφανίσιτηκε 1-2 εβδομάδες πριν. Δεν τον έκαναν μόνον μέλος του δ.σ., χωρίς έγκριση από γ.σ. αλλά του έδωσαν και νέο τίτλο, αυτόν του βοηθού ταμία.  Δεν πιστεύουν στους κανονισμούς και τους νόμους αυτής της χώρας. Κάνουν τους δικούς τους κανόνες, όπως έκαναν όταν με δικτατορικό τρόπο ψήφισαν για να μου πάρουν το κλειδί και έδωσαν εντολή στους υπόλοιπους να μην μου επιτραπεί να μπω στον σύλλογο εκτός και αν είναι οι ίδιοι μέσα.»

Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΣΗΣ

Ο κ. Μπαλαμπάνος δεν είναι άγνωστος στην παροικία. Έχει πρωτοστατήσει μέσα από τις επιτροπές γονέων του σχολείου «Σωκράτης» στηρίζοντας τις θέσεις της εκκλησιαστικής-ακροδεξιάς πολιτικής. Γαλουχηθηκε εξάλλου μέσα στα ιερά των εκκλησιών και συνεργάστηκε στενά με τους πλέον αντιδραστικούς φορείς. Συμμετείχε σε μια ακροδεξιά ορμώμενη οργάνωση των «300», όπου έγιναν ο περίγελως της παροικίας. Η υπηρεσία του από τη θέση του προέδρου, συνδέεται με το ξεπούλημα του κτηρίου της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων, το οποίο πούλησε για ένα κομμάτι ψωμί, με στόχο να μπορέσει να ρίξει τα χρήματα στα λειτουργικά έξοδα. Συνεργάστηκε με τον μη-εκλεγμένο πρόεδρο κ. Ν. Παγώνη και με τον κ. Βασίλη Αγγελόπουλο, ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν φορέας μιζών από τις τεχνικές εταιρείες που έπαιρναν συμβόλαια από τον δήμο, όπου ήταν αντιπρόεδρος του δ.σ. και του δημοτικού του κόμματος, υπό έναν δήμαρχο, ο οποίος δήμαρχος, με τη σειρά του κατηγορείται, μεταξύ άλλων και για γκανγκστεριμό. Με αυτές τις περγαμηνές, δέχτηκε την πρόταση της ομάδας που ήθελε να ξεπουλήσει το κτήριο της Λακωνικής Αδελφότητας, η οποία, όπως είδαμε παραπάνω, τον διόρησε βοηθό ταμία. Ένας αντιδημοκρατικός τρόπος, δηλαδή, για να μπει κάποιος στο δ.σ., το οποίο εκλέγεται…

Με την άφιξη του κ. Μπαλαμπάνου άρχισε το «σκληρό ροκ». Ο κ. Κωνσταντακάκος στην καταγραφή των γεγονότων καταχωρεί ότι «Η απόφαση για να με πετάξουν έξω, να με εξαναγκάσουν να βγω έξω, μπήκε στην τελική του φάση.  Με παρεξήγησαν τελείως. Έβλεπαν να δουλεύω σκληρά και πάντα χαμογελαστός, και σκέφτηκαν ότι θα ήμουν ένα κομμάτι κέικ εύκολο για να το καταβροχθήσουν αμέσως. Λοιπόν, θα έπρεπε να με παρακολουθούσαν προσεκτικά όταν έδινα τη μάχη για να μην ξεπουλήσουν το κτήριο. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κάποιος που κάνει κάτι με αγάπη και ζήλο, δεν θα είναι τόσο εύκολο για αυτούς να τον καταστρέψουν. Ωστόσο, επειδή ήμουν απασχολημένος τόσο πολύ με την προετοιμασία εκδηλώσεων, αυτοί, την ίδια στιγμή έβγαιναν στους δρόμους και έρριχναν χολή εναντίον μου. Είχαν βέβαια δύο μπουλντόγκ, προϊόντα ατυχή της Φύσης, η Βίκυ και ο Σταύρος, που διέδιδαν τις επινοήσεις του Γιώργου και του Γιάννη και του Χρήστου και του άλλου Γιάννη. Την ίδια ώρα εγώ καθόμουν στον σύλλογο και προσπαθούσα να πουλήσω διαφημίσεις για το ετήσιο άλμπουμ του χορού του συλλόγου.
Όταν μου είπαν τις ιστορίες που διαδίδανε στην παροικία (επί 4 μήνες ένα αμείλικτο σφυροκόπημα καλώντας με διάφορα ονόματα), είχε ήδη γίνει μεγάλη ζημιά στο όνομά μου και τη φήμη μου στην παροικία. Πολλοί απο τους ηλικιωμένου; της Αδελφότητας είχαν υποστεί πλύση εγκεφάλου

Ο κ. Κωνσταντακάκος διαπιστώνει ότι η ομάδα σπίλωσης του ονόματός του, δεν ενδιαφέρεται να εξετάσει τον απολογισμό των εργασιών της ανακαίνισης του κτηρίου, γιατί αποκλειστικός σκοπός τους είναι η εκπαραθύρωσή του από την Αδελφότητα. Είναι προφανές, ότι τους χαλάει τα σχέδια. «Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπει κανείς, με πόση ευχαρίστηση πραγματοποιούνται από κάποιους , οι άγριες επιθέσεις εναντίον μου. Στο τέλος αυτής της μακράς, σύνοψης των γεγονότων, σας δίνω τα συνολικά ποσά σε δωρεές χρημάτων, που έδωσαν πολλοί Λάκωνες, σε μένα και τον κ. Σπύρο. Επίσης θα σας δώσει την πραγματική αξία που η Αδελφότητα θα είχε καταβάλεί αν έπρεπε να πληρώσει για όλα αυτά τα είδη διατροφής. Σκεφτείτε τις χιλιάδες δολάρια που φέραμε εγώ και ο Σπυρος στην Αδελφότητα.»

Varietes Park Benard. March,23, 2012, Donated Cash 5.00 dollars # 2356 Demetrios Zoubris 23,03,2012 Donated cash 20.00.dollars # 2357 Mythos Restaurant 23,02,2012 Donated cash 20.00. dollars #2358 Kostas Katsapis 23,03,2012 Donated cash 5.00.dollars # 2359 Rodos resaturant 23.03,2012 Donated cash 10.00. dollars #2360 Marc st Louis 23,03,2012 Donated cash 5.00.dollars # 2361 Tripoli Restaurant 23,03,2012 Donated cash 20,00, dollars #2363 Tsontakis Yorgis 23,03,2012 Donated cash 10.00.dollars #2364 4 Corners Stavros 07,04,2012 Donated cash 20.00.dollars #2366 Adart herscu 18,04,2012 Donated cash 10.-00.dollars #2368 Waney Bernard 20,04,2012 Donated cash 20.00. dollars # 2369 Irfan Ali 20,04,2012 Donated cash, 10.00.dollars #2370 Afroditi Bakery 20,04,2012 Donated cash 20.00.dollars # 2371 Bobby Labos 01,06,2012 Donated cash 50.00.dollars #2378 Athena social club 01,06,2012 Donated cash 200.00,dollars #2380 Orama Patiserie 01,06,2012 donated cash 50,00.dollars #2381 Athanasios ikonomou 17,09,2012 donated cash 100.00.dollars #2383 Valentina Konstantakakos 25,08,2012 donated cash 50.00.dollars #2404 Plissimo inc 15,09,2012 donated cash 100.00.dollars #2407 Nick Labrinos New Mars 15,09,2012 donated cash 100.00.dollars #2408 Miss Jean talon 15,09,2012 donated cash 100.00.dollars #2409 Yannis and friends 16,09,2012 donated cash 50.00,dollars # 2410 George Drakoulakos 17,03,2012 donated cash 50.00.dollars #2411 Speros Christopoylos 17,09,2012 donated, check 100.00.dollars # 2412 Mc Gill Plaza 18,09,2012 donated check 200,00.dollars #2413 Paul Kamateros 20,09,2012 donated cash 100.00.dollars #2414 Elias Hondronikolas 20,09,2012 donated cash, 20.00.dollars #2415 Mimosa bakery 20,09,2012 donated cash 100.00.dollars #2417 panama restaurant 20,09,2012 donated cash 50.00.dollars #2418 Astor chandelles 20,09,2012 donated cash 50.00.dollars #2419 Nontas Vorvis 24,09,2012 donated cash 100.00.dollars #2421 Kalavryta Bar 26,09,2012, donated cash, 50.00.dollars #2424 Speros Christopoulos 27,09,2012 donated check 100.00.dollars #2425 Attika Jewelers 27,09,2012 donated cash 50.00.dollars #2427 James kromida 02,10,2012, donated check 500.00.dollars # 2439 Makis Gampieris 03,10,2012 donated check 50.00.dollars #2430 Denos Restaurant, 07,10,2012 donated check 100.00.dollars #2434 Iatropoulos Harry 07,10,2012 donated check 200.00.dollars #2436 Kontakos panagiotis 07,10,2012 donated cash 100.00.dollars #2437 Vasiliou Panagiotis 07,10,2012 donated cash 100.00.dollars #2439 Kalavritinos aris 07,10,2012 donated cash 100.00.dollars #2441 Labrinos Petros, 07,10,2012 donated cash 100.00.dollars #2442 Apostolakos 07,10,2012 donated cash 100.00.dollars #2443 Christos Floros, 07,10,2012 donated cash 50.00.dollars#2444 J&K Peinture 10,10,2012 donated check 150.00 dollars #2445 Evangelos Konstantakakos 07,10,2012 donated cash 150.00 dollars #2446 Ioannis Vathis 22,09,,2012 donated cash 50.00.dollars #2477 Nicholas Kremidiotis 22,09,2012 donated cvash 100.00.dollars #2478 Vrasidas Giannopoulos 22,09,2012 donated cash 50.00.dollars #2479 Anargyros Tzortzis 07,10,2012 donated cvash 100.00 dollars #2487 Mc Gill Plaza 22,10,2012 donated chech 100.00.dollars #2489 Valentina Konstantakakos 04,12,2012, donated cash, 100.00.dollars #2490 Vasiliki Konstantakakos 06,12,2012 donated cash, 100.00.dollars #2492 Franco Marinelli 31,08,2012 donated cash 50,00. 2012 dollars#2300 Park lane 06,11,2012 donated ceck 100,00 dollars #2504 Omega driving 25,11,2012 donated check 500.00 dollars #2507 george Drakoulakos 25,11,2012, donated check 500.00.dollars #2508 Miss Jean Talon 03,12,2012,2012 donated cash 30.00.dollars #2509 Koutsouris pharmacy 04,12,2012 donated check 2.500.00.dollars # 2510 Montreal general hospital 04,12,2012 donated cash 200.00.dollars #2511 Souvlaki George 08,12,2012 donated cash 100.00.dollars #2512 Tripoli Resaurant 10,12,2012 donated cash 50.00.dollars # 2519 Spaggio’s Restaurant 23,12,2012. donated check 100.00.dollars #2522  Evangelos Konstantakakos

Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

«Τώρα είμαστε στο δικαστήριο. Γιατί; Έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να πείσουν ότι είμαι κλέφτης και έπρεπε να πάρουν τα κλειδιά μακριά από μένα, για να προστατεύσουν την Αδελφότητα. Λοιπόν, αυτό είναι κάτι που ποτέ δεν θα επιτρέψω να συνεχιστεί. Η υπόθεση πρόκειται να εξεταστεί την ερχόμενη Παρασκευή το πρωί. Έπεσαν σε τόσο χαμηλό επίπεδο που τελευταία διέδιδαν ότι είχαν μάρτυρες που ήξεραν για τις κατηγορίες που μου απέδιδαν.»

31 Μαΐου, 2013, ο κ. Κωνσταντακάκος γράφει ότι το δικαστήριο αναβλήθηκε για τις 14 Ιουνίου.:
«Today the hearing was adjourned again this time because the judges at the superior, had their convention as they always have twice a year.  It was rescheduled for the 14 of June.»

Στις 17 Ιουνίου δημοσιεύει μια νικητήρια επιστολή:

Η επιστολή προς τα μέλη της Λακωνικής, από τον κ. Κωνσταντακάκο.

σχολιάζει, μεταξύ άλλων «The bottom line is that on Friday afternoon, it was made clear to them by the judge that they were going to have a hearing and a trial. The Funny part was when the three thought that the judge was rejecting my case and were happy as babies, but when their lawyer had to explain to them the truth, that they had just lost big time, they were furious.
They had brought there a lying bum to be their fake witness against me, but when that bum saw who my lawyer is, he left running fast out of the court house, because his record is well known to my lawyer and the record of one of a relative of his also.»
Την 1η Ιουλίου ο κ. Κωνσταντακάκος καταγγέλει ότι χαλκεύεται η παράιτηση  αντιπροέδρου Βρασίδα Γιαννακόπουλου από τον γρμματέα Παναγιώτη Τσαγκάρη για να ενθρονίσουν έναν δικό τους άνθρωπο. «ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΑΓΚΕΣ ΕΛΑΤε ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΘαιΡΕΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ.»

Στις 2 Ιουλίου «They are using me as an excuse again. Now they are claiming they want to cancel the administration meeting, because they are afraid of violence.» ανακοινώνει ο κ. Κωνσταντακάκος

Στις 5 Ιουλίου «Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΑΜΙΑΣ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ,ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΚιΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΥΡΕΣΗ  ΛΥΣηΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦωΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΜΕ ΓΝωΜΟΝΑ ΤΟ ΚΑΛο ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΑΠΙΣΤωΣΗΣ, ΔΥΣΤυΧΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΘΕΛΗΣη, ΑΠΟ ΜΕΡΙΔΑ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΚΑΙ ΒΛΕΠοΝΤΑΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΑΥΤΑ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΥΠΕυΘυΝΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤι ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒαιΝΟΥΝ, ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖοΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚιΝΔυΝΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΡΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΔΕυΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΑΠΟΦΑΣιΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛιΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ, ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΑΡΚ ΑΒΕΝΙΟΥ

Αύριο, Κυριακή 7 Ιουλίου ίσως είναι και η ημέρα που θα προκηρυχτούν δημοκρατικές εκλογές. Ευχόμαστε τα μέλη να μην φοβηθούν τις απειλές ή συγγένειες, και να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους. Οι εκλογές είναι και αυτές μια διέξοδος (όχι βέβαια όπως στην Ελληνική Κοινότητα Μόντρεάλ και Περιχώρων). Χωρίς αμφιβολία οι διακστικοί αγώνες είχαν  την συμβολή τους.

Advertisements