Τα… έτσουξαν σε εγκάρδια ατμόσφαιρα…

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι του άρθρου και εμφανίστηκε η φωτό, στη σελίδα της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ, στο «Ελληνοκαναδικό Βήμα» της 27ης Ιουλίου 2012. Ο νέος πρόεδρος έσπευσε μέσα στο καλοκαίρι να προβεί στην έναρξη των εργασιών της γραμματείας της οποίας ηγείται, αυτής των θρησκευτικών υποθέσεων.

Δεν πρόλαβε να μπει στον προεδρικό θώκο, και ο πρόεδρος άρχισε να προετοιμάζει το έδαφος υποτέλειας του οργανισμού στον επίσκοπο. «Σε μια εγκάρδια ατμόσφαιρα κατανόησης και αλληλοσεβασμού αρχίζουν οι συνομιλίες μεταξύ…» τους, γράφει το επίσημο φύλλο του οργανισμού, χωρίς να αναφέρει τίποτα άλλο. Μούγκα, στη στάνη.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι μπορεί να συζητηθεί, που δεν έχει συζητηθεί τα τελευταία 30 χρόνια. Ο Παγώνης κάτι θα έχει στο τεφτέρι του γραμμένο που του το έγραψε το μητροπολιτικό περιβάλλον… Το γεγονός ότι δρομολογήθηκε για δεύτερη φορά η μη πραγματοποίηση των εκλογικών διαδικασιών στον οργανισμό, η παραίτηση υποψηφίων για να εκλεγεί ο παγώνης και τα άλλα 23 στελέχη του χωρίς εκλογές, το γεγονός ότι ο Παγώνης επιλέγει τη γραμματεία θρησκευτικών υποθέσεων για να μην χάσει τον έλεγχο στην πλήρη αδιάκοπη λειτουργία και καθοδήγηση του οργανισμού, από την Μητρόπολη, το γεγονός ότι ο Παγώνης μαζί με τον Αγγελόπουλο, στέλεχος του φιλελευθέρου κόμματος, πραγματοποίησαν τα απαραίτητα βήματα ένωσης των κοινοτήτων Μοντρεάλ-Λαβάλ, δεν αφήνει πολλά περιθώρια στην απλή λογική των μελών της παροικίας μας ότι η πολιτική της Μητρόπολης προχωράει… σωστά.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο Παγώνης υποστήριζε ότι οι εθελοντές που είναι στις διάφορες επιτροπές της Κοινότητας (ενοριακές, σχολικές, κλπ) είναι οι μόνοι δικαιούμενοι έκλογής στο δ. συμβούλιο. Ξεχνάει ο Παγώνης ( πέρα από όλα τα άλλα επιχειρήματα υπέρ της δημοκρατικότητας) ότι οι ενοριακές επιτροπές εγκρίνονται από τους παπάδες. Άρα οι δικaιούμενοι υποψήφιοι σύμβουλοι θα είναι επιλογή της Μητρόπολης, κάτι που είναι σύμφωνο με τους ομοιόμοροφυς κανονισμούς, τους οποίους η Κοινότητα δεν… αναγνωρίζει.

Τα ουζάκια άρχισαν… νωρίς, θα τελειώσουν τα μπουκάλια γρήγορα; Το ξεπούλημα προ των θυρών…

Οι πράξεις θα δείξουν τις προθέσεις…

Advertisements