Η αηδία της υποκρισίας που να… παγώνη

Με στομφώδη παρουσία, όπως συνήθως κάνει, προσπάθησε να μας εξηγήσει τη νέα πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει, ως τη μόνη λογική, η κοινότητα. Μάλιστα ο κ. Παγώνης, μαθαίνουμε, ανέλαβε τη γραμματεία θρησκευτικών υποθέσεων. Τον ευαίσθητο αυτό τομέα, για να μην τα θαλασσώσει κανένας άλλος, εν αγνοία του.

Γνωρίζει ο κ. Παγώνης ότι αν δεν τα σκάσει στον Επίσκοπο, όπως αυτός θέλει και έχουν εγκριθεί από την κληροκολαϊκή συνέλευσή του, το παιχνίδι θα συνεχίζεται.

Γνωρίζει ο κ. Παγώνης ότι η μόνη σωστή λύση είναι ή να παραδώσει την Κοινότητα στον Επίσκοπο, ή να την κάνει ανεξάρτητη δίνοντας την οικονομική και διοικητική διαχείριση των εκκλησιών, στον επίσκοπο και κρατώντας τα κτήρια που έχουν χτιστεί ή αγοραστεί από την Κοινότητα, χρεώνοντας ένα ισοδύναμο μίσθιο.

Η σύγκρουση μέχρι τώρα, τα τελευταία δηλαδή 40 χρόνια, είναι τόσο υποκριτική που έχει καταντήσει αηδία:

Στην ιστοσελίδα της, η Μητρόπολις αναφέρει τις ενορίες της, στην επαρχία του Κεμπέκ. 7 από τις 12 ενορίες είναι σε ιδιόκτητα κτήρια της Κοινότητας. Λέμε ιδιόκτητα κτήρια της Κοινότητας, διότι μιλάμε ορμώμενοι από την αρχή ότι η Κοινότητά μας είναι αστική, αν και αυτό δεν είναι αλήθεια, εφόσον μόνον μια αστική κοινότητα υπάρχει, αυτή της πόλης Edmonton στην επαρχία Alberta. Διαφορετικά, όλα αυτά τα κτήρια ανήκουν στη Μητρόπολη, συμπεριλαμβανομένων και των κοινοτικών κέντρων, σχολείων, κλπ.

Οι πληροφορίες είναι ενδιαφέρουσες, για τις παρακάτω δυο από τις 12 ενορίες:

St. John the Baptist 4350 Montee St. Hubert St. Hubert, QC J3Y 1V1 T: 450-676-4027 V. Rev. Fr. Andreas Desypris

St. Marina 5220 Grande Allee St. Hubert, QC J3Y 1A1 T: 450-444-1976 V. Rev. Fr. Antonios Athanasiadis

Η 1η ενορία λέγεται «Αη Γιάννης ο Βαπτιστής» με ιερέα τον Ανδρέα Δεσύπρη. Είναι αυτόνομη ενορία της Μητρόπολης.

Η 2η ενορία λέγεται «Αγία Μαρίνα» με ιερέα τον Αντώνιο Αθανασιάδη, είναι ενορία υπό την Ελληνική Κοινότητα Μοντρεάλ.

Τώρα πηγαίνετε στην ιστοσελίδα με τις εκκλησίες της Ελληνικής Κοινότητας Μοντρεάλ:

Η ενορία λέγεται Άη Γιάννης ο Βαπτιστής, με ιερέα τον Αντώνιο Αθανασιάδη, 5220 Grande Allée St-Hubert, Québec J3Y 1A1

Συγκρίνετε τις διευθύνσεις και τα ονόματα των ιερέων και θα διαπιστώσετε υπεράνω πάσης υποψίας, ότι μιλάμε για την ίδια εκκλησία, που η μεν Κοινότητα την ονομάζει «Αη Γιάννη Βαπτιστή», η δε Μητρόπολη «Αγ. Μαρίνα».

Κάθε Ιούνιο γίνονται 2 πανηγύρια στην ίδια περιοχή, έξω από το Μοντρεάλ, στους περιβόλους των δυο εκκλησιών, στην περιοχή όπου ο αριθμός των Ελλήνων δεν μπορεί να διατηρήσει ένα ελληνικό σχολείο, το οποίο κινδυνεύει και κρατιέται με οικονομικές ενέσεις.

Όμως, για τα πανηγύρια, δεν πτοείται κανείς στην περιοχή St-Hubert, τα οποία γίνονται την ίδια μέρα, σε απόσταση 8 λεπτών το ένα από το άλλο, προς τιμή του… Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή…

Υπάρχει μια βεντέτα, που ουσιαστικά δεν έχει να κάνει τίποτα με την ορθοδοξία, αλλά έχει να κάνει με αυτή την χοντροκεφαλιά, που καλλιεργεί η ορθοδοξία, αυτόν τον δογματισμό, τον αρνητισμό, την κακοβουλία. Μια συμπεριφορά που εξυπηρετεί μόνον τη Μητρόπολη, η οποία υποθάλπει τη σύγκρουση αυτών των ίδιων των μελών της για να διατηρεί δυο ενορίες σε απόσταση 8 λεπτών η μια από την άλλη. Είναι γνωστό ότι όσο περισσότερες ενορίες έχει μια Μητρόπολη, τόσο μεγαλύτερη ισχύ έχει ο Μητροπολίτης…

Πως λοιπόν θα τη λύσει ο κ. Παγώνης αυτή τη διαφορά; Προφανώς όπως και τα περασμένα χρόνια. Θα χρησιμοποιήσει την τακτική της… διπλωματίας, συζητησούλας, με καφεδάκι, αλληλο…κατανόηση και πέρα βρέχει.

«Ας είν’ καλά τα πρόβατα» που λέει και ο Χ.Κλυνν.

Advertisements

One thought on “Η αηδία της υποκρισίας που να… παγώνη

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.