Χωρίς εκλογές εγκαθίσταται το νέο δ.σ της Ελλην. Κοιν. Μείζ. Μοντρεάλ

Σε προηγούμενο άρθρο αναφερθήκαμε στην αναπόφευκτη εκλογική αναμέτρηση, δεδομένου ότι είχαν βάλει υποψηφιότητα 50 σχεδόν μέλη.

Στην πραγματικότητα τα μέλη για το 24 μελές δ.σ. ήταν 27 και τα υπόλοιπα έθεσαν τον εαυτόν τους υποψήφια στα 3 περιφερειακά 8μελή συμβούλια συμβούλια.

Από τα 27, η εφορευτική επιτροπή φρόντισε να απορρίψει τον υποφαίνομενο (Παν. Κλειβοκιώτη), και δυο άλλοι υποψήφιοι παραιτήθηκαν (οικειοθελώς), για να μην γίνουν… εκλογές. Αντιλαμβάνονται οι συμπάροικοι το παιχνίδι που πέχτηκε στις πλάτες τους, εις βάρος των δημοκρατικών θεσμών. Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μη εκλεγμένο μέλος του  δ.σ.  υποστηριζε ότι όσοι βάζουν υποψηφιότητα δημιουργούν οικονομικό πρόβλημα στον οργανισμό, όταν ξεπερνούν τον αριθμό των 24 υποψηφίων. Βγάζετε σύμπέρασμα; Τέτοιες χουντικές αντιλήψεις κυριαρχούν στην σύγχρονη ΕΚΜΜ.

Η επιστολή ακύρωσης της υποψηφιότητάς μου αναφέρει ότι ένα από τα μέλη τα οποία με πρότειναν δεν εκπληρούσε τα άρθρα των εσωτερικών κανονισμών (σχετικό άρθρο μπορείτε να δείτε εδώ Το θέμα ερευνάται για το αληθές της απόφασης της Εφορευτικής Επιτροπής.

Γενικότερα υπάρχει η αντίληψη να μην ξοδευτεί η Κοινότητα κάνοντας εκλογές. Οι κυβερνώντες νυν και μελλοντικό συμβούλιο, σχολίαζε περιφερόμενο στην παροικία την μη αναγκαιότητα υποβολής πολλών υποψηφιοτήτων που θα υποχρέωναν την Εφορευτιή Επιτροπή να πραγματοποιήσει εκλογές. Το κατάφεραν,  μάλιστα σε μια συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό στάθμο CFMB, στο πρόγραμμα του κ. Τελλίδη, ο μη εκλεγμένος για τα επόμενα δυο χρόνια πρόεδρος Ν. Παγώνης ευχαρίστησε τα δυο μέλη (Φ. Δημητρακόπουλος και Νικόλαος Αρβανίτης) που απέσυραν την υποψηφιότητά τους, και δεν έγιναν εκλογές. Άρα θα μπορούσε κάποιος να καταλάβει ότι ήταν και του ίδιου επιθυμία και συμφωνούσε με τις πρακτικές της Εφ. Επ., πράγμα που κάθε άλλο παρά τον τιμά, όχι μόνον αυτόν αλλά και την Εφ. Επ. η οποία με αυτόν τον τρόπο έδειξε ότι ήταν μέρος των παρασκηνιακών διαπλοκών. Φοβούνται ακόμη και έναν να τους ελέγχει, και αυτό λέει πολλά για το τι πρόκειται να δούμε τα επόμενα δυο χρόνια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής:

Για το Κεντρικό Δ.Σ. εγκαταστάθηκαν χωρίς εκλογικές διαδικασίες, οι κάτωθι:
Αμπελακιώτη Βούλα
Γεωργιάδης Νικόλαος
Γεωργιάδη Αλίκη (αδελφή του Γεωργιάδη Νικολάου)
Γεωργούδης Ιωάννης
Ιατρόπουλος Γεώργιος
Καρύδης Γεώργιος
Κοζύρης Λυμπέρης
Κριλής Ανδρέας
Μαχιάς Αντώνιος
Μεταλληνός Νίκος
Μοντζενίγος Σπύρος
Μπαμπαρούτσης Σπύρος
Μπάτση Ζωή
Νικίδη Ευανθία
Παγώνης Νικόλαος (αρχηγός και πιθανότατος πρόεδρος)
Παπαμιχαλόπουλος Παντ.
Παπαπάνος Νικόλαος
Τουτουδάκης Ευάγγελος
Τσαντρίζος . Κων/νος
Τσινάλη Ελένη
Τσόκανος Παν/της
Φλουρής Νικ.

Περιφερειακό Συμβούλιο Μοντρεάλ
Βασιλογιάννης Αλέξ.
Βλασσόπουλος Μιλτ.
Βύρων-Γεώργιος-Σωκράτης
Ζόμπολας Ηλίας
Κολοτούρος Ιωάννης
Μακρυσόπουλος Γεώργιος
Νταπόλιας Δημήτριος
Παλιουδάκης Παντελής
Παλιουδάκης Παντελής
Παπαφίλης Κων/νος
Τσολάκος Αναστάσιος
Φιλανδριανού Αντωνία
Χονδρονικόλας Ηλίας
Χριστόπουλος Αναστ.

Περιφερειακό Συμβούλιο Λαβάλ
Βασιλόπουλος Αλέξιος
Βουλουμάνος Ηλίας
Γιαννόπουλος Βρασίδας
Κοκκίνη Αικατερίνη
Κωνσταντοπούλου Γεωργία
Μυλωνάς Φίλιππος
Ρέκκας Κωνσταντίνος
Τσινάλης Σταύρος (σύζυγος της Τσινάλη Ελένης στο κεντρικό δ.σ.)
Χαρμπίλας Γεώργιος

Περιφερειακό Συμβούλιο Νότ. Ακτής
Βασάλου Ειρήνη
Κοκολάκης Αριστείδης
Κολιάκος Δημήτριος
Κολιάκου Άννα
Λιβάνιος Ιωάννης
Ξένος Δημήτριος
Ρετσινά Άννα-Μαρία
Ρετσινά Παναγιώτα
Σταθοπούλου Αφροδίτη

Εξελεγκτική Επιτροπή
Βαμιανάκηςε Αναστάσιος
Γκουβούσης ΑΝτώνιος
Μαρίνος Άγγελος

«Την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012, θα γίνουν εκλογές μόνον για το Περιφερειακό Συμβούλιο του Μοντρεάλ. Θα υπάρχουν τα ονόματα 14 υποψηφίων, εκ των οποίων θα πρέπει να εκλεγούν οι εννέα (9)» ανακοινώνει η Εφορευτική Επιτροπή.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Εφ. Επ. 27 άτομα κατέθεσαν την υποψηφιότητά τους για το κεντρικό συμβούλιο. Από αυτά οι Φ. Δημητρακόπουλος και Νικ. Αρβανίτης απέσυραν την υποψηφότητά τους και η αίτηση του Παν. Κλειβοκιώτη απορρίφθηκε.

Οι εννέα υποψήφιοι του Λαβάλ διορίζονται χωρίς εκλογές.

Οι εννέα της Νοτ. Ακτής διορίζονται χωρίς εκλογές.

Στο Μοντρεάλ ο αριθμός των υποψηφίων συμπεριλαμβάνει άτομα νέα που προκάλεσαν την πραγματοποίηση των εκλογών. Δημιουργείται μια προσπάθεια απομάκρυνσης των ηλικιωμένων προ-εκκλησιαστικών υποψηφίων και την αντικατάστασή τους με νεότερους συμπάροικους το έργο των οποίων μένει να αξιολογηθεί, όσον αφορά στην κατεύθυνση που θα ήθελαν να δώσουν. Η εμπειρία της παροικίας τα τελευταία 10 χρόνια δείχνει ότι οι λεγόμενοι νέοι, σε χειρότερη κατάσταση οδήγησαν την Κοινότητα (κακή διαχείριση των κυβερνητικών περικοπών της κυβέρνησης προς στα σχολεία μας, το ξεπούλημα της περιουσίας της Κοινότητας, τη διαγραφή μελών της παροικίας μας από την ΕΚΜ για ρεβανσιστικούς λόγους.

Advertisements