Απίστευτα όλα αυτά!

Με αυτό το συμπέρασμα προσπαθεί να προπαγανδίσει τις μνημονιακές πολιτικές στην παροικία μας το θρησκευτικό, δεξιό έντυπο ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ.

Το θέμα που ήταν «απίστευτο», ήταν η απομάκρυνση του δήμαρχου Ιωαννίνων από την εξέδρα, όταν οι παρελαύνοντες μαθητές όχι μόνον απέφυγαν να χαιρετήσουν τους επισήμους, στρέφοντας το πρόσωπό τους προς την αντίθετη κατεύθυνση, αλλά διαδήλωσαν τα συναισθήματά τους, με την παραίνεση και των καθηγητών τους, κατά το γιορτασμό της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τον τούρκικο ζυγό. «Εθνική κατάπτωση» διαπιστώνει ο αρθρογράφος. Τώρα φαίνεται η εθνική κατάπτωση του ίδιου. Στρέφεται ενάντια στα νιάτα, ενάντια στον καταπιεσμένο λαό, που σύρεται για να επιβιώσει. Στρέφεται ενάντια στα παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία επειδή δεν έχουν να φάνε στο σπίτι για μέρες. Υποστηρίζει ουσιαστικά την πολιτική της Διαμαντοπούλου, για το κλείσιμο του ΟΕΔΒ, και την ιδιωτικοποίηση. Αυτή, απαντάμε στον αρθρογράφο, είναι η εθνική κατάπτωση, αντίθετα η αντίδραση της νεολαίας είναι η πατριωτική ανάταση. Ο λαός μας αντιστέκεται, όπως αντιστάθηκε στον γερμανικό ζυγό, κάτι που ο αρθρογράφος αποφεύγει να το αναγνωρίσει, εμφατικά ισχυριζόμενος ότι το ΟΧΙ το είπε ο ΜΕΤΑΞΑΣ. Καταλαβαίνουμε λοιπόν, τι εννοεί «εθνική κατάπτωση». Βλέπει ότι ο δικομματισμός αρχίζει να χάνει έδαφος, και φοβάται ότι ο λαός μας θα πάρει την τύχη του στα δικά του χέρια. Αυτή είναι η «ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ». Για τον αρθρογράφο αξίζει περισσότερο το μάρμαρο, η πέτρα, το κτίσμα, η εξέδρα, και οι πολιτικοί του ξεπουλήματος της χώρας, από τη ζωή των συνανθρώπων μας, που χάνεται, για να γλεντάει το 1%.

Αλλά χωρίς προπαγάνδα, πως θα κυριαρχούσε μια αντιλαϊκή τάξη επί αιώνες, που με την πελατειακή πολιτική της, τα φακελάκια, τα γρηγορόσημα, το «μέσον», τη λαμογιά, τις πολιτικές δολοφονίες, τις δικτατορίες και το διαχωρισμό της Κύπρου, οδήγησαν τη χώρα στην υποτέλεια. Αυτή την εθνική κατάπτωση δεν την έβλεπε τόσα χρόνια, γιατί ήταν συμπράττων, τουλάχιστον στην κατάπτωση της κοινότητας που προσπαθεί με το ζόρι να την βάλει κάτω από το μαυροφούστανο του επίσκοπου. Μια περιουσία 15εκ. δολαρίων να περάσει στα χέρια του. Μεθοδικά και σταθερά, με τη βοήθεια του ελληνικού λόμπυ των Φιλελευθέρων, το καταφέρνει. Το ακούσαμε και αυτό. Έγινε η πρώτη συνάντηση με τον επίσκοπο. Ποιο συμμετείχαν; Μα ποιοι άλλοι, ο εγκέφαλος κ. Α. Μαρής, ο πρόεδρος μαριονέτα Β. Μπαλαμπάνος, μερικοί σύμβουλοι και κοινοτικοί παράγοντες. Πήγε πολύ καλά η συνάντηση, μας είπε ο πρόεδρος. Δεν είχαμε αμφιβολία. Προκειμένου να μην φύγει από τα χέρια του κομματικού και θρησκευτικού κατεστημένου, είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα. Ξεπούλημα. Φοβούνται να την ανεξαρτητοποιήσουν, σπρώχνουν την Κοινότητα προς την άλλη κατεύθυνση, την εξάρτησή της από την επισκοπή.

Advertisements