Ο Εφραίμ ή Βασίλης Κουτσός ή Κουτσού και η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ως κράτος εν κράτει…

«Ο γέροντας άφησε το γιο μου να φύγει. Δεν θέλει το παιδί να γίνει μοναχός, μου είπε». Αυτό ήταν το σχόλιο της μητέρας που θεώρησε ότι ένα από τα παιδιά της θα μπορούσε να γίνει μοναχός κοντά στον ‘γέροντα» Εφραίμ.

Ο Εφραίμ προφυλακίστηκε μετά από δυο χρόνια δικαστικών αγώνων. Η ελληνική δικαιοσύνη τον δίκασε για τρία κακουργήματα. Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, θρησκευόμενοι μαζί με μοναχές και κεριά αναμμένα έκαναν διαμαρτυρία έξω από το εφετείο, ενώ οι δικηγόροι του Εφραίμ προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν για το κελλί του, ένα «κελλί» στο μοναστήρι του ή στο νοσοκομείο, ώστε να μην πάει στην φυλακή.

Επιστολές από πολλές κατευθύνσεις, (μέχρι και ο Πούτιν έστειλε), ενώ ο Ιερώνυμος άφησε υπονοούμενα για την ημέρα (παραμονές χριστουγέννων) που η Εισαγγελία διέταξε την σύλληψη και προσαγωγή στη φυλακή του Κορυδαλλού, του Εφραίμ. Μεταξύ των υποστηρικτών του και ο βουλευτής του Λαϊκού ορθόδοξου Συναγερμού κ. Α. Γεωργιάδης, ό οποίος εστράφει εναντίον του υφυπουργού δικαιοσύνης κ. Πεταλωτή. Η σημερινή πολιτική διαπλοκή, υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης, δεν είχε το θράσσος να επαναλάβει αυτά που το πελατειακό κράτος χρησιμοποιούσε για να μένει στην εξουσία, μια αγαστή συνεργασία με την ορθόδοξη Εκκλησία ώστε το φανατικό ποίμνιο να ψηφίζει τους «Εθνικόφρονες». Οι βουλευτές του ΛαΟΣ έδειξαν το είδος διακυβέρνησης που θα είχαμε αν είχαν την απόλυτη  πλειοψηφία, έστω και με τα εκλογικά, νόμιμα μαγειρέματα.

Όπως και στην Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο (είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας μοναχών σύμφωνα με τις ομολογίες Κυπρίων πολιτών) η αλλαζονεία της εξουσίας, της δύναμης που πηγάζει από την πίστη των πιστών, στην ιερωσύνη των παπάδων, επεκτείνεται σε όλα τα πλάτη και τα μήκη, και σίγουρα στον Καναδά. Εδώ που έχουμε γίνει μάρτυρες αυτής της μπιζναδόρικης συμπεριφοράς του Επισκόπου, που καυχιέται ότι έχει αυξήσει με την εξυπνάδα και επιχειρηματικότητά του τα περιουσιακά στοιχεία της Μητρόπολης Καναδά, φωτογραφίζεται με τους έλληνες κρατικούς εκπροσώπους και όπως ο Εφραίμ, έχει πρόσβαση στο γραφείο του πρωθυπουργού του Καναδά και είχε στο Δ.Σ. του Ελληνικού τράστ, της πρώτης ελληνικής τράπεζας που μετεξελίχτηκε στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδας (Καναδά) αργότερα και τώρα έχει πουληθεί στη ScotiaBank. Είναι ο επίσκοπος που επιβάλλει σε κάθε ενορία τον ενοριακό φόρο, ποσοστό επί των μικτών εσόδων της ενορίας, για την Μητρόπολη. Σε αυτόν τον ενοριακό φόρο υπόκειται και η Ελληνική Κοινότητα Μοντρεάλ, η οποία είναι μόνον κατ’όνομα ανεξάρτητη, αλλά κατ’ουσίαν μια κοινότητα για τους ορθόδοξους Έλληνες και όχι για τους Ελληνες.

Εδώ δεν υπάρχει δημοσιογραφική κάμερα για να καταγράψει τη μπιζναδόρικη συμπεριφορά της Μητρόπολης. Αλλά στην Ελλάδα υπάρχει, και είναι διαφωτιστική, όσον αφορά στον ηθικό όρκο ΟΜΕΡΤΑ που αποκαλύπτεται να επιβάλλεται στη μονή Βατοπεδίου.

Δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τον ΕΦΡΑΙΜ και τη ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ.

 

Advertisements