Ο Χρηματοπιστωτικός Πολύποδας και η λαϊκή αντεπίθεση – Μια μικρή προσέγγιση

Σχεδιάζοντας αυτό το άρθρο μου ήρθε στο μυαλό η ιστορία του Γολιάθ και του Δαυίδ. Πως να διεξαχθεί μια τέτοια πάλη με δυσανάλογα μέτρα και σταθμά. Από τη μια οι «αγορές», απρόσωπες, πάνοπλες, ελέγχοντας τα κέντρα λήψεως των αποφάσεων.

Η λαϊκή αντεπίθεση είναι πλέον η καλλίτερη άμυνα. Δεν υπάρχουν περιθώρια άλλα. Η κοινωνία όμως δεν μπορεί συλλογικά να συσπειρωθεί ενάντια σε ένα στόχο, διότι αυτός ο στόχος δεν είναι διακριτός. Γράφονται γι αυτόν τον στόχο, αναφέρονται ονόματα που στρέφουν την προσοχή της κοινωνίας προς αυτόν τον στόχο, αλλά υπάρχουν παράλληλα οι διανοούμενοι που δεν συνδέουν τα πρόσωπα με τον στόχο, που δεν συνάδουν όλοι μαζί, για να στραφεί η προσοχή μας στον στόχο εναντίον του οποίου πρέπει να γίνει η αντεπίθεση.

Το άρθρο θέλει να συστηματοποιήσει και να καταδείξει ότι ο στόχος είναι ένα δίκτυο χρηματοπιστωτικών οργανισμών, οι οποίοι θέλουν να εξασφαλίσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, διαβλέποντας ότι τα χρέη των κρατών είναι αδύνατον να πληρώνονται. Θυμάμαι στην κινηματογραφική ταινία «Ζορμπάς», πώς καταληστεύτηκε το σπίτι της, μόλις πέθανε η μαντάμ Ορτάνς.

Αλλά ποιό είναι αυτό το δίκτυο;

(1) Το Δίκτυο.

Οι Stefania Vitali, James B. Glattfelder, Stefano Battiston, με τη χρηματοδότηση του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Κέντρου Τεχνολογίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ETH Competence Center “Coping with Crises in Complex Socio-Economic Systems” (CCSS) through ETH Research Grant CH1-01-08-2; the European Commission FP7 FET Open Project “FOC” No. 255987. The funders had no role in study design, data collection and analysis, decision to publish, or preparation of the manuscript) μελέτησαν και δημοσίευσαν το Οκτώβρη του 2011 τα συμπεράσματα της έρευνάς τους. Η έρευενα αυτή αποκαλύπτει και επιβεβαιώνει ότι το παγκόσμιο κίνημα καταλήψεων των μεγαλουπόλεων έχει δίκαιο. Μια χούφτα χρηματιστικών εταιρειών ελέγχει τη συντριπτική πλειοψηφία της παγκόσμιας οικονομίας.

Μια ανάλυση 43000 διεθνών εταιρειών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μια μικρή ομάδα εταιρειών, κυρίως τραπεζών, με δυσανάλογη ισχύ στην παγκόσμια οικονομία. Ένα παράδειγμα κεντρικού ελέγχου φαίνεται στην εικόνα 1

Εικ.1- Άμεσος και έμμεσος έλεγχος θυγατρικών εταιρειών.

Η μελέτη διακρίνει έναν πυρήνα 1318 εταιρειών, οι οποίες έχουν 20 κέντρα (Εικ.2).

Εικ.2- Οι κ΄κκινες τελείες υποδεικνύουν τις υπερ-εταιρείες, από τις οποίες εκκινούν οι διακλαδώσεις.

Μια εικόνα διασυνδέσεων των μεγάλων, κυρίως χρηματοπιστωτικών εταιρειών, φαίνεται και στην εικ. 3, όπου βλέπουμε γνωστά ονόματα που δεν περνάει από το μυαλό της κοινωνίας ότι μπορεί να διασυνδέονται αντί να αλληλοσυγκρούονται, και όμως…

Εικ. 3 Η διασύνδεση των μεγάλων κέντρων δείχνει ότι υπάρχει διασύνδεση μεταξύ τους διαμορφώνοντας αυτό που ο λαός λέει "rich-club phenomenon", ή οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Ως αποτέλεσμα, η έρευνα ανέδειξε τις μεγαλύτερες 50 εταιρείες που ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία:

(2) Λέσχη Bilderburg
Σύμφωνα με την Guardian, o David Rockefeler είναι ο βασιλιάς της λέσχης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του δημοσιογράφου είναι αυτός που ενέκρινε το 1961, να δώσει η Chase Manhattan  $10,000,000 για να βοηθήσει την οικονομία του apartheid ατη Ν. Αφρική. Επιπλεόν, η τράπεζά του συνεργάστηκε με άλλους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς για να στηρίξει ξανά τη Ν. Αφρική με πίστωση των $40,000,000.
Το 2011 μεταξύ άλλων, τους οποίους μπορεί ο αναγνώστης να βρει εδώ, συμμετείχαν:
Από τη Γερμανία, μεταξύ άλλων: Ackermann, Josef, Chairman of the Management Board and the Group Executive Committee, Deutsche Bank
Löscher, Peter, President and CEO, Siemens AG
Από την Φινλανδία, μεταξύ άλλων: Ollila, Jorma, Chairman, Royal Dutch Shell
Από τη Μ. Bρετανία, μεταξύ άλλων: Agius Marcus, Chairman, Barclays PLC
Από τη Γαλλία, μεταξύ άλλων: Castries, Henri de, Chairman and CEO, AXA

Από την Ελλάδα: (David, George A., Chairman, Coca-Cola H.B.C. S.A.), (Hardouvelis, Gikas A., Chief Economist and Head of Research, Eurobank EFG), (Papaconstantinou, George, Minister of Finance), (Tsoukalis, Loukas, President, ELIAMEP, Grisons).

Trichet, Jean-Claude, President, European Central Bank

Από Ιρλανδία, μεταξύ άλλων: Sutherland, Peter D., Chairman, Goldman Sachs International

Από USA, μεταξύ άλλων: (Kissinger, Henry A., Chairman, Kissinger Associates, Inc.), (Orszag, Peter R., Vice Chairman, Citigroup Global Markets, Inc.), (Rockefeller, David, Former Chairman, Chase Manhattan Bank).

Ιδιαίτερα για την Ελλάδα, παραθέτουμε την κατάσταση συμμετοχής Ελλήνων, που λίγο-πολύ είναι γνωστοί, αλλά όχι όλοι:

Για τη χρονική περίοδο 1964-2005

Δεν είναι τυχαίο, νομίζω, ότι πολιτικές και μη προσωπικότητες συμμετέχουν σε αυτή τη λέσχη, της οποίας η ημερήσια διάταξη πάντα έχει ζητήματα που γίνονται πραγματικότητα αργά ή γρήγορα, πριν από την επόμενη συνάντησή τους.

Το ελληνικό γκρουπ έχει ορισμένα χαρακτηριστικά. Ο κ. Λ. Τσουκάλης είναι πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, στο οποίο συμμετέχει ως σύμβουλος και ο κ. Γ.Α. Δαυίδ, ο οποίος είναι επίσης σύμβουλος στην ΑΧΑ-Ελλάδας, και Γενικός Διευθυντής της Κόκα-Κόλα (Ελλάς). Διαμαντοπούλου Α., Μπακογιάννη Ντ., Παπανδρέου Α. Γ., Σαμαράς Α., Βερέμης Θ., Μητσοτάκης Κ., Πάγκαλος Θ., Παπακωνσταντίνου Μ. και ο ανηψιός του Παπακωνσταντίνου Γ., Παπαχελάς Αλέξης, Αλογοσκούφης Γ., Αράπογλου Γ. (Εθνική Τ.Ε.), Παπαθανασίου Γ. (υπ. οικονομικών Ν.Δ.), κ.ά. πέρασαν πρόσφατα ή παλαιότερα από αυτή τη λέσχη. Το εύλογο ερώτημα είναι «γιατί πηγαίνουν μόλις αποκτούν ή πριν αποκτήσουν κάποιον δημόσιο τίτλο;» Είναι για ενημερωτικούς λόγους ή για να πάρουν τη «γραμμή πλεύσης;» Διότι είναι πολύ εύκολο με την πολιτική της πειθούς και την οικονομική επιφάνειά τους να διαπερνούν μέσα στις κοινωνίες και να ελέγχουν, για να εξασφαλίζουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και να ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία.

Ανοίγοντας κανείς την ιστοσελίδα της Τ.Ε., βλέπει φάτσα τον προεδρεύοντα του ευρωπαϊκού τομέα κ. Mario Monti. Ακριβώς το ίσιο άτομο που διορίστηκε για να βάλει «τάξη» στο χρέος της Ιταλίας.
Κοιτάζοντας τις δραστηριότητες της επιτροπής, δεν μπορείς να μη δεις ποιος είναι ο ιδρυτής της, εντός της παρένθεσης υποδεικνύεται η περίοδος που υπηρέτησε ως πρόεδρος: David Rockefeller (1977-91)Ιδρυτής and Επίτιμος North American Προεδρεύων.

Ακριβώς! Ο ίδιος, που είναι και ο βασιλιάς της λέσχης Bilderberg. Επίσης στην εκτελεστική επιτροπή του ευρωπαϊκού τομέα υπηρετούν δυο ελληνικά ονόματα, ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου κ. Γ. Βασιλείου, και ο κ. Παναγής Βουρλούμης, γεν. διευθυντής του ΟΤΕ.

Από το ΔΝΤ διακρίνει κανείς τον κ. Antonio Borges, Director of the European Department, International Monetary Fund (IMF), Washington D.C.; former Chairman, Hedge Fund Standards Board, London.

Μέλος επίσης είναι και ο γνωστός μας από τη συμμετοχή του στην Bilderberg, κ. Αλέξης Παπαχελάς, Αρχισυντάκτης της Καθημερινής και γ.γραμματέας του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής.

Πως γίνεται και όλοι αυτοί, Τσούκαλης, Δαυίδ, Παπαχελάς να είναι τόσο στενά συνεργαζόμενοι και παράλληλα να συμμετέχουν στη λέσχη και την τριμερή επιτροπή! Πολύ δουλειά…

Μαζί τους και ο κ. Henri A. Kissinger, και ο John D. (Jay) Rockefeller IV, μέλος της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Αναφορά στη δημιουργία της Τ.Ε. μπορείτε να βρήτε εδώ

(4) Goldman Sachs

Εάν κανείς ερευνήσει θα διαπιστώσει ότι η JPMorgan ήταν μια τράπεζα της οποίας ο ίδιος ο Μοργκαν είχε μόνον το 19%. Ο κ. JP Morgan ήταν ένας απλός λοχίας της τραπεζικής οικογένειας Rothschild, από τη Γερμανία, που επλούτησε δανείζοντας στις κυβερνήσεις και τους βασιλιάδες της Ευρώπης. Από τη Γερμανία είναι και ο Marcus Goldman, ένας Βαυαρός δάσκαλος που μετανάστευσε στην Αμερική όπου ξεκίνησε τις οικονομικές συναλλαγές. Με τον γαμπρό του Sachs δημιούργησαν την τράπεζα Goldman-Sachs. Σε αυτή εργάζονταν, όπως αποκαλύπτει τουλάχιστον οκτώ άτομα που κατέχουν καίριες πολιτικές θέσεις ευρωπαϊκών χωρών και ρυθμίζουν τις οικονομίες τους, σύμφων με τον Economist.

Ένας πολύποδας απλωμένος πάνω από την Ευρώπη και τον κόσμο όλο, με στελέχη του στον πολιτικό χώρο, τα ΜΜΕ, τα διάφορα ιδρύματα ενώ παράλληλα διοικούν μεγάλες θυγατρικές διεθνών εταιρειών.

Ο δεύτερος εκ δεξιών ήταν ακόμη ένα στέλεχος της Goldman-Sachs, τώρα υπεύθυνος της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, εκλεκτός του κ. Παπακωνσταντίνου.

Στο μέτωπο αυτό που το ΚΚΕ ονομάζει Μαύρο Μέτωπο, μόνον μια ενωμένη, οργανωμένη λαϊκή αντεπίθεση μπορεί να αναχαιτίσει τη λαίλαπα. Οι εργαζόμενοι διαπιστώνοντας ότι ένα μεγάλο κύκλωμα, υπο τη μορφή μιας σειράς οργανισμών, που εμφανίζονται ότι είναι διαφορετικοί, αλλά αντιπροσωπεύουν τα ίδια συμφέροντα, πρέπει να συσπειρώσουν τις προσπάθειές τους στην εξουδετέρωσή τους. Με ένα ελάχιστο πρόγραμμα συνεργασίας, πρέπει να οδηγήσουν τη χώρα στην μεγάλη συσπείρωση των λαών της Ευρώπης και να νεκρώσουν κάθε οικονομική δραστηριότητα, να επιβάλουν εκλογές πριν υπογραφούν οι δεσμευτικές συμφωνίες ώστε να μπορέσει μια νέα ηγεσία να αδρανοποιήσει τη δυναμική τους και να αναλάβει να βάλει τη χώρα στην παραγωγική διαδικασία με άνοιγμα διακρατικών σχέσεων προς τις άλλες μεγάλες δυνάμεις, κυρίως τη Ρωσσία. Δεν μπορεί το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Αριστερές ομάδες, οι Οικολόγοι, η ΣΠΙΘΑ, ΚΑΠ, ΚΕΠ, ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ακόμα και η ΔημΑρ να μην συσπειρωθούν σε ένα ελάχιστο πρόγραμμα με αντιμνημονιακό και μετααντιμνημονιακό πρόγραμμα, για να διαφεντευτεί ο τόπος σωστά, με ριζικές αλλαγές στη διαχείριση του κράτους.

Πηγές: