Οι ΣΑΕριτζήδες κάνουν υψηλή οικονομική πολιτική για να σώσουν την Ελλάδα

Το ελληνικό υπουργείο οικονομικών έχει εδώ και καιρό υποβάλλει αίτηση για να μπορέσει να εκδώσει ομόλογα στηις ΗΠΑ, έτσι ώστε να εξυπηρετηθεί από την ελληνοαμερικανική κοινότητα των αποδήμων. Το ίδιο επιχειρεί τώρα και ο νεοεκλεγείς εκρόσωπος του Καναδά στο Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, κ. John Dagonas.

Ο κ. Δαγώνας συμπεριφέρεται ως ο λουδοβίκος ο 14ος προς τους Καναδούς υποτελείς του. Νόμιζε ότι έπειδή υπηρέτησε σε ενοριακή επιτροπή και υποστηρίχτηκε από τη Μητρόπολη για να ανέλθει στο θώκο του εκπροσώπου του καναδά στο ΣΑΕ, είναι τώρα σε θέση να υπαγορεύσει την οικονομική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης. Αφού η μέρκελ μπορεί γιατί όχι και ο κ. Δαγόνας.

Με την πρόσφατη εκλογή του, στο συμβούλιο των ΣΑΕριτζήδων, ανέλαβε άμεση δράση να πιέσει την ελληνική κυβέρνηση για την έκδοση «ειδικών ομολόγων» τα οποία θα επιβλέπει ο κ. Δαγόνας για τους Καναδούς ομογενείς, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου αλλά χωρίς το ελληνικό δημόσιο.
Η θέση του κ. Δαγόνα είναι να συγκεντρώσει τα χρήματα με την εγγύηση του ελληνικού κράτους αλλά να μην περάσουν από την Ελληνική Κυβέρνηση για να μην «εξαφανιστούν» στη μαύρη τρύπα της γραφειοκρατείας. Αυτά τα ομόλογα θα είναι «πολύ στενά ελεγχόμενα» και θα πάνε κατευθείαν να ξεπληρώσουν τα δάνεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ.
Αυτά μας εγγυάται ο κ. Δαγόνας. Θα αρχίσουν τώρα σιγά, αλλά σταθερά να εμφανίζονται τα «φυγόκεντρα», που θα δρουν χωρίς τη θέληση του ελληνικού λαού, στο όνομα του ελληνικού λαού, αντανακλώντας τις γνωστές ανθελληνικές κραυγές του εξωτερικού. Ξεχνάει βέβαια, ότι ο ΣΑΕ έτρωγε και έπινε και ταξίδευε στις πλάτες του κρατικού κορβανά μέχρι τώρα. Μέχρι τώρα ήταν τα κονδύλια «θεάρεστα». Τώρα φταίνει οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Εδώ και αρκετό καιρό, πάει πάνω από χρόνο, είχαμε πρόεδρο σε μια κοινότητα. Τα ελληνόφονα μέσα ανέβαζαν το άτομο με περίτρανους τίτλους. Μια μέρα το άτομο εξαφανίστηκε από τα κοινά. Διέρευσε στην παροικία ότι είχε βουτήξει τα χρήματα από το ταμείο της κοινότητας και πήγε να παίξει στο καζίνο. Τα κουκούλωσαν οι πέριξ και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Άσε κ. Δαγόνα, την πλάκα. Μόνον αν η ελληνική βουλή ή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σου επιτρέψουν, και τότε μόνον για να τα μαζέψεις και να τους τα δώσεις.

Αλλά δεν φταίει ο Δαγώνας. Φταίει η ελληνική κυβέρνηση η τόσο ευκολόπιστη και τόσο προδομένη, από τα γεράκια των ελληνικών παροικιών. «Δεν ήταν στραβό το κλίμα πάει να το φάει και ο… Δαγώνας».

Μέχρι τώρα το ελληνικό κράτος πλήρωνε τα δάνεια της ελληνικής κοινότητας Μοντρεάλ. Δεν είδαμε κανένα Δαγώνα να μαζεύει λεφτά για να ξοφλήσει τις εγγυήσεις του ελληνικού λαού για τα δάνεια που έπαιρνε ο πρόεδρος της μεγαλώνυμης κ. Μαρής και δεν μπορούσε να τα ξεπληρώσει στις καναδικές τράπεζες. Τότε οι ΣΑΕριτζήδες δεν είχαν πρόβλημα με τους δημοσίους υπαλλήλους και το ελληνικό κράτος. Θέλουν να το παίξουν και αυτοί επόπτες… Αλλά έτσι όπως πάνε τα πράγματα μπορεί να το δούμε και αυτό.

Advertisements