28η Οκτωβρίου – Το έπος του 40 και ποιος λέει το ΟΧΙ

Μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης, το ΟΧΙ του ελληνικού λαού ξαναβιώνει.
Το άλλο ΟΧΙ, του Μεταξά, δεν φαίνεται στον ορίζοντα.
Διαχρονικά όμως μόνον ο λαός λέει το ΟΧΙ.
Το ΟΧΙ των λαών είναι το ΟΧΙ στον πόλεμο,
είναι το ΟΧΙ στην εκμετάλλευση,
είναι το ΟΧΙ στα εκάστοτε οικονομικά συμφέροντα που αποστεώνουν τον άνθρωπο από τα συναισθήματά του, από τις ανάγκες του, από τα όνειρά του από τη δημιουργικότητά του και του αποδίδουν έναν αριθμό. Αυτός ο αριθμός έχει διάφορα ονόματα, όπως Αριθμός Κοινωνικής Ασφάλισης.
Το ΟΧΙ το λένε τα μέλη κοινωνίας, που βλέπουν τον συνάνθρωπό τους χωρίς τα χρωματιστά γιαλιά, χωρίς τους θρησκευτικούς φακούς, χωρίς τα φυλετικά μικροσκόπια. Είναι οι «Γιατροί χωρίς Σύνορα», είναι η «GreenPeace«, είναι οι ακτιβιστές κατά της Κλιματικής αλλαγής, οι οργανισμοί για τα ανθρώπινα δικαιώματα, είτε είναι των παιδιών, των γυναικών, των συνανθρώπων μας με ειδικές ανάγκες…
Το ΟΧΙ το λένε αυτοί που σηκώνονται τα ξημερώματα για το εργοστάσιο, και αυτοί που συνεχίζουν στη νυχτερινή βάρδια.
Το ΟΧΙ το λένε οι άνθρωποι της γης, που ταΐζουν της γης του «κολασμένους» που θάλεγε και ο Βάρναλης.
Το ΟΧΙ το λένε οι  νέοι με τα όνειρα μπροστά τους να περιμένουν να γίνουν πραγματικότητα αντί θάνατος.
Το ΟΧΙ το λένε οι επιστήμονες που έχουν θέσει ως καθήκον να θέσουν τη γνώση τους στην υπηρεσία της Ειρήνης και της προκοπής των λαών.

Μαθητές και μαθήτριες του Αγρινίου αναγκάζονται να παρελάσουν ενώπιον των γερμανών κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους, στις 25 Μαρτίου 1943 (http://agriniomemories.blogspot.com)

Το ΟΧΙ της πολιτικής ηγεσίας της χώρας είναι ακόμη στο συρτάρι.
Από το 2009 και κατά συρροή, η κυβέρνηση μεθόδευσε μια πολιτική στρατηγική η οποία οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ με μη αληθή νούμερα, διαμόρφωνε την πολιτική θέση ενάντιον οπιασδήποτε μορφής πτωχεύσεης (κουρέματος), για να πτωχεύσει στο τέλος. Μπήκε σε διάφορες μνημονιακές σχέσεις με μονομερή οικονομικά μέτρα ενάντια στους μισθούς και τις συντάξεις, στις εργασιακές σχέσεις, ενάντια στους ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας. Μια κυβέρνηση αδύναμη μπροστά στους εταίρους, υπέκυπτε σε κάθε απαίτησή τους, απαίτηση η οποία μεθερμηνευόταν από την κυβέρνηση σε επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών που την ψήφισαν, την κυβέρνηση Γ.Α. Παπανδρέου, του ανθρώπου που για να εκλεγεί επιβεβαίωνε τους ψηφοφόρους του ότι «λεφτά υπάρχουν». Γιά κάθε έκδοση δόσης η κυβέρνηση στην αρχή με τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και μετά με τον κ. Βενιζέλο διαμόρφωνε φορολογική πολιτική, που εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης την υπολογίζουν σε ένα σύνολο 15 φορολογικών νομοσχεδίων ύψους 28 δισ. ευρώ, από μέτρα λιτότητας και 50 δισ. από αποκρατικοποιήσεις. Με αυτή την φορολογική πολιτική, η κυβέρνηση απέφυγε με ιδιαίτερη φροντίδα  να συλλέξει φόρους από μεγαλοφοροφυγάδες, πολλές φόρές κάνοντας ορισμένα επικοινωνιακά παιχνίδια (όπως τις οφειλές του τραγουδιστή κ. Τόλη Βοσκόπουλου).

Το ΟΧΙ της πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας βρίσκεται ακόμη στο συρτάρι, από την εποχή που εγκατέλειψε τον ελληνικό λαό και διέφυγε στη Μέση Ανατολή, αφήνοντας το λαό να αυτοοργανωθεί μόνος του για την αντίστασή του,
Το ΟΧΙ της πολιτικής ηγεσίας βρίσκεται στο συρτάρι από την υποδούλωσή της στους γερμανούς κατακτητές του Γ’ Ράιχ, και την προσφορά των υπηρεσιών της σε αυτούς,
Το ΟΧΙ της πολιτικής ηγεσίας βρίσκεται στο συρτάρι από την τυφλή συμπαράταξή της με τους Άγγλους, τους Αμερικανούς και τώρα τους Γερμανούς.

Το ΟΧΙ της πολιτικής ηγεσίας βρίσκεται στι συρτάρι, και πάντα φταίει ο λαός μας…
φταίει γιατί ξαφνικά τα «φάγαμε μαζί»
φταίει γιατί του έμαθαν να εξαγοράζει την ψήφο του με μια θέση στο Δημόσιο,
φταίει γιατί δεν πληρώνει περισσότερα από όσα παίρνει,
φταίει γιατί τον προέτρεπαν να δανείζεται για να πηγαίνει διακοπές
φταίει γιατί δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους πλούσιους φοροφυγάδες να πληρώνουν για τα οικονομικά τους εγκλήματα εις βάρος της χώρας,
φταίει γιατί του έφτιαξαν χρηματιστήριο για να χάνει ευκολότερα τον ιδρώτα του,
φταίει γιατί η οικονομική ανάπτυξη είναι προνόμιο των ιδιωτικών κεφαλαίων,
φταίει γιατί δεν καταλαβαίνει ότι ο δημόσιος πλούτος, αυτός που του ανήκει πρέπει να πουληθεί στους δανειστές της κυβέρνησης,

φταίει γιατί «υποχρεώνει» τους πολιτικούς ηγέτες να τον βασανίζουν περισσότερο την επόμενη μέρα, γιατί αρνιέται να συμμορφωθεί με τα μέτρα της προηγούμενης,
φταίει γιατί κατηγορεί ανοιχτά πια… τη λαμογιά, την επισημοποίηση της μίζας, την ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας της χώρας να προασπίσει τα συμφέροντά της, την ανιειλικρίνειά της, τη διάσυρση της χώρας και της κοινωνίας στους διεθνείς κύκλους, τους δικούς της διεθνείς κύκλους, σε αυτούς που αρέσκεται να συνευρίσκεται, συνδιαλέγεται, συσκέπτεται, συγκαλύπτεται.

Η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Ελλάδας είναι ένα βήμα προς τη μεγάλη οικογένεια της Ευρώπης. Προς το παρόν, η ευρωπαϊκή οικογένεια δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ευρώπη των αγορών, των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρώπη την υποχρεώνει να αποδεχτεί ορισμένες συμφωνίες όπως η Treaty of Rome, Shengen Agreement, EMUStage Three of EMU, irrevocable fixing of exchange rates. On 1 January 1999 the third and final stage of EMU commenced with the irrevocable fixing of the exchange rates of the currencies of the 11 Member States initially participating in Monetary Union and with the conduct of a single monetary policy under the responsibility of the ECB.

The number of participating Member States increased to 12 on 1 January 2001, when Greece entered the third stage of EMU. Slovenia became the 13th member of the euro area on 1 January 2007, followed one year later by Cyprus and Malta, by Slovakia on 1 January 2009 and by Estonia on 1 January 2011. On the day each country joined the euro area, its central bank automatically became part of the Eurosystem.«

Στη δίνη της οικονομικής κρίσης που χτυπάει την Ελλάδα, οι αδιάκριτοι υπηρέτες των μεγάλων συμφερόντων, που υπηρετούν με τις αναλύσεις τους το κεφάλαιο και τις «αγορές», δεν χρησιμοποιούν τώρα τις ερπύστριες και τα οπλοπολυβόλα, δεν χρησιμοποιούν τον φόβο και το δέος της στολής που είχε τη δύναμη να κρύβει μέσα της τα χειρότερα στοιχεία της ανθρώπινης φύσης, στοιχεία που μετέτρεπαν το Δρ Τζέκυλ σε Μίστερ Χάιντ, που κύκλωναν χωριά και εκτελούσαν απροστάτευτους ανθρώπους και έκαιγαν χωριά, επειδή δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αυτούς που έβαζαν τη ζωή τους μπροστά για να σβήσουν το θάνατο, να φέρουν τη ξαστεριά. Τώρα χρησιμοποιούν τις «αγορές», τώρα χρησιμοποιούν την κρίση των τραπεζών, τα «derivatives», τους οικονομικούς αποκλεισμούς, τα ‘χρηματιστήρια», τα «CDS», την απειλή στάσης πληρωμών, τον καταναλωτισμό. Την μετατροπή του χρήματος από μέσου συναλλαγής σε εμπόρευμα.

Τώρα πού είναι ο σύγχρονος Μεταξάς να πει το ΟΧΙ. Ποιός, άραγε είναι ο αντιπρόσωπός του, να του ζητήσουμε να δώσει την απάντηση. Τώρα χωρίς τον «Μεταξά» ο ελληνικός λαός ξαναλέει το ΟΧΙ στους κατακτητές του, σε αυτούς που οι καθήμενοι στους θώκους της εξουσίας, τους υποδέχονται και χειροκροτούν για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων τους. Αυτοί που ανοιχτά διαμηνύουν ότι θέλουν την Τρόικα, την εποπτεία, την επιτήρηση καθημερινά στα πόδια τους για να τους «βοηθήσει» να διορθώσουν την ελληνική οικονομία, το έλλειμα, να μειώσουν το χρέος.

«Η Ελλάδα το 2020 θα είναι στα ίδια επίπεδα του 2009, πριν να πάει η χώρα στο μνημόνιο, και με εκποίηση μεγάλης δημόσιας περιουσίας» δήλωνε στα μ.μ.ε. ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Μιχελάκης. Η κ. Διαμαντοπούλου απαντά «αν δεν είχαμε πάει στο μνημόνιο το χρέος θα είχε φτάσει 170%». Εξ ιδίων τα βέλη, ίδια πολιτική, ίδια πρακτική. Οι εταίροι μας αποφάσισαν να «κουρέψουν» το χρέος μας κατά 100.000.000.000,00 ευρώ, διότι αποτύχαμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των καιρών. Όταν οι κυβερνήσεις αποτυχαίνουν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των καιρών πέφτουν. Μόνον σε ολιγαρχικά καθεστώτα διατηρούν την εξουσία, και αναζητούν την βοήθεια από τους εταίρους τους.

Η Γερμανία απαίτησε και πέτυχε τη διαρκή παρουσία της εποπτεύουσας αρχής (Τρόϊκα) στη χώρα μας. Ο πρόεδρος της Γαλλίας κ. Σαρκοζί υπενθύμησε ότι οι επιπτώσεις της χρεωκοπίας της Lehman Brothers, θα επαναλβάνονταν αν η Ελλάδα χρεωκοπούσε και έκρινε ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπει στην Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση (EMU). Άρα η Ελλάδα δεν χρεωκόπησε τελείως, για να μην δημιουργηθεί μια παγκόσμια οικονομική κρίση στο κεφάλαιο. Το λεγόμενο «κούρεμα» του χρέους της Ελλάδας, είναι η σφραγίδα της αποτυχίας της, λένε οι εταίροι προς την ελληνική κυβέρνηση. Η ελληνική κυβέρνηση αναγκάζεται να αποδεχτεί τα μέτρα που αποσώβησαν την χρεωκοπία της χώρας σήμερα και φυσικά την πτώση της κυβέρνησης, η οποία με κάθε τρόπο προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία.

Πρωτοβουλία Ιδιωτικού Τομέα (Private Sector Initiative-PSI). Η συμμετοχή των τραπεζών πρέπει να είναι καθολική, αλλά η συμμετοχή τους είναι εθελοντική, δηλαδή μόνον αν το όφελός τους είναι μεγαλύτερο από τη συμμετοχή τους στο «κούρεμα». Οι εταίροι, οι πολιτικοί ηγέτες δεν προσκαλούν τους χρηματιστές να συμμετάσχουν εθελοντικά. Οι τράπεζες δέχτηκαν να συμμετάσχουν στο κούρεμα του χρέους κατα 50%, δηλαδή κάθε ένα ευρώ που είχαν δανείσει στην Ελλάδα, δέχονται να το κάνουν 50 λεπτά. Αυτό θα κριθεί από την επανακεφαλαιοποίησή τους . Αν δηλαδή πάρουν τα χρήματά τους από από το δημόσιο ευρωπαϊκό χρήμα. Υπολογίζεται ότι το «κούρεμα» του χρέους φτάνει τα 100.000.000.000,00 ευρώ, εάν και εφόσον όλοι οι δανειστές της Ελλάδας προχωρήσουν στην αποδοχή του «κουρέματος» (εφόσον είναι «εθελοντική»). Τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία που δεν έχουν την πολυτέλεια να αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν στο κούρεμα του ελληνικού χρέους, μάλλον περιορίζουν την βιωσιμότητά τους.  Με την υψηλή ανεργία, και το «κούρεμα» των ομολόγων του δημοσίου, που έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία, υπολογίζεται ότι στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να χάνουν μέχρι 4-5 δισ. ευρώ το χρόνο. Τα αποτελέσματα θα είναι μάλλον περίπλοκα, εφόσον το δημόσιο θα πρέπει να τα επιδοτήσει, ή να μειώσουν τις συντάξεις προς τους δικαιούχους, δηλαδή θα επιβληθεί και επιπλέον «κούρεμα» των συντάξεων.

Οι εισαγωγές θα επηρεαστούν, διότι οι εισαγωγείς Έλληνες δεν θα έχουν πίστωση. Οι προμηθευτές των εισαγωγέων θα απαιτούν την καταβολή ρευστού για την εισαγωγή των προϊόντων τους στην Ελλάδα, από τη στιγμή που οποιαδήποτε εγγυητική επιστολή ελληνικής τράπεζας δεν θα έχει φερεγγυότητα.

Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τη γνώμη του λαού, και μένει τώρα στον λαό να απαντήσει.

___________________________________________________________________________

«Η Ελλάδα του Χίτλερ: Από την Αλβανία στην Κρήτη»:
http://www.dailymotion.com/tvxorissinora#videoId=xlqrcx

«Η Ελλάδα του Χίτλερ: Τρόμος και Αντίσταση»:
http://www.dailymotion.com/tvxorissinora#videoId=xly5e7

Πηγή :TVXS.gr

Advertisements