Wine Spectator: Τα καλά ελληνικά κρασιά

Ένα από τα μεγαλύτερα οινολογικά περιοδικά στον κόσμο είναι το WINE SPECTATOR.
Στο τεύχος του Ιουλίου εννέα ελληνικά κρασιά δοκιμάστηκαν και βαθμολογήθηκαν στη στήλη «Τι να αγοράσετε» (The buying guide). Η βαθμολογία που εμφανίζεται μπροστά από το κάθε κρασί αντιστοιχεί στην παρακάτω ποιοτική αξιολόγηση:

95-100 : Κλασικό, εξαιρετικό κρασί
90-94 : Ξεχωριστό κρασί ανώτερου χαρακτήρα και στιλ.
85-89 : Πολύ καλό, ένα κρασί με ειδικές ιδιότητες
75-79 : Μέτριο
50-74 : Δεν συστήνεται

Ακολουθούν τα ελληνικά κρασιά και η βαθμολογία τους:

Λεξιλόγιο:

currant=σταφίδα, damson plum = δαμάσκηνο, cherry= κεράσι, blackberry= βατόμουρο, hoisin sauce= κινέζικη σάλτσα για τα ψάρια, midpalate= η δεύτερη γεύση (attack-midpalate-finish), nutmeg=μοσχοκάρυδο,  clove=γαρύφαλλο, raspberry=βατόμουρο, tannin=τανίνη (η διάσπαση ή μετατροπή της τανίνης με το χρόνο παίζει ένα σπουδαίο ρόλο στην ωρίμανση των φρούτων και της γήρανσης του κρασιού).

Advertisements