Ελληνικός οργανισμός καταθέτει μη αληθή στοιχεία στη γερουσία του Καναδά;

Πολλά γίνονται στην παροικία. Όσο γίνονται εντός και δεν φτάνουν παραπέρα, όχι ότι δικαιολογούνται αλλά λες και ένα «τέλος πάντων, τρωγώμαστε μεταξύ μας».

Τι γίνεται όμως όταν πηγαίνεις να συναντηθείς με τη γερουσία του Καναδά; Μπορείς να λές ότι είσαι κάτι που δεν είσαι; Να καταγράφεσαι στα επίσημα αρχεία, ως εκπρόσωπος ενός οργανισμού με τίτλο που δεν υπάρχει σε αυτόν τον οργανισμό αλλά σε κάποιον άλλον.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΑΝΑΔΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ αποκαλύπτει ότι φτάσαμε και μέχρι εκεί.

Από τα πρακτικά της καναδικής γερουσίας προκύπτει ότι στις 17 Σεπτεμβρίου 2010, η μόνιμη επιτροπή της γερουσίας για θέματα των επισήμων γλωσσών, στην έκθεση της «The Vitality of Quebec’s English-speaking Communities: From Myth to Reality» συνατήθηκε με διάφορα γκρουπ. Μεταξύ των γκρουπ ήταν και τα εθνοπολιτιστικά. Να τι καταχωρείται στην έκθεση της επιτροπής:

Rencontre avec les représentants de communautés ethnoculturelles, 17.09.2010

• George Sinoyannis, directeur général, Congrès hellénique du Québec

• Eleni Sakotakis, directrice des services sociaux, Congrès hellénique du Québec

• Giuliano D’Andrea, vice-président, Canadian-Italian Business and Professional Association

Ο κ. Γιώργος Σινογιάννης, γενικός διευθυντής της Ελληνικής Κοινότητας Μοντρεάλ, παρουσιάζεται ως γενικός διευθυντής του Ελληνικού Κογκρέσου του Κεμπέκ, και
η κ. Ελένη Φακοτάκη, διευθύντρια των κοινωνικών υπηρεσιών της Ελληνικής Κοινότητας Μοντρεάλ, παρουσιάζεται ως διευθύντρια των κοινωνικών υπηρεσιών του Ελληνικού Κογκρέσου του Κεμπέκ.

Χωρίς αμφιβολία, υπάρχει περίπτωση να έχουν τις ίδιες θέσεις και στο Ελληνικού Κογκρέσο του Κεμπέκ, αν βέβαια είχε γενικό διευθυντή και κοινωνικές υπηρεσίες….

Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε εδώ, στη σελίδα 127-128.

Πρέπει να ενημερώσουμε και από δω, ότι απλά οι οργανισμοί μας είναι σε χέρια αμαθών και δεν αντανακλούν τη σοβαρότητα της παροικίας. Δεν είμαστε όλοι κουτοπόνηροι.

Επίσης είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί ότι η παροικία μας είναι δίγλωσση. Είμαστε ακόμα μια αγγλόφωνη εθνοπολιτισμική κοινότητα; Μετά από 40 χρόνια γαλλόφωνης εκπαίδευσης (τουλάχιστον 2 αν όχι τρεις γενιές), θεωρούμε τους εαυτούς μας αγγλόφωνους, επειδή η θρησκευτικο-φιλελεύθερη ομάδα της παροικίας θέλει να παίρνει τις επιδοτήσεις από το Κεμπέκ για την εκπαίδευσή της αλλά να διαιωνίζει το παρελθόν… Υπάρχει κομμάτι της παροικίας που μιλάει μόνον γαλλικά. Υπάρχει κομμάτι της που μιλάει μόνον αγγλικά, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της νεότερης παροικίας είναι διγλωσσο., τόσο χάριν των σχολείων ΣΩΚΡΑΤΗΣ που προωθούν την γαλλική γλώσσα στις νέες μας γενιές, όσο και διότι με την πάροδο του χρόνου το Κεμπέκ άνοιξε τις πόρτες για την εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας σε όλες τις μειονότητες συμπεριλαμβανομένων και των μη καθολικών. Οι νέες γενιές της παροικίας ζουν και προκόβουν στο Κεμπέκ έχοντας τη δυνατότητα να μιλούν τουλάχιστον τρεις γλώσσες (Γαλλικά, Αγγλικά, Ελληνικά) αν όχι περισσότερες. Απλά η συντηρητική μερίδα της παροικίας, που καθοδηγείται από την εκκλησία και το φιλελεύθερο κόμμα αρνείται να ακολουθήσει τις αλλαγές της παροικίας, ως μέρος της κεμπεκιώτικης κοινωνίας και παραμένει γκετοποιημένη.

Advertisements