ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Εδώ θα διαβάσετε ένα σπουδαίο άρθρο για τη θρησκευτική ελευθερία.
Το κακό είναι ότι δεν τηρείται. Αν είχε τηρηθεί, δεν θα είχε απολυθεί η Πρωτονοταρίου, επειδή παρεξηγήθηκε η γραφειοκρατεία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
Αν το υπουργείο είχε σηκώσει το ανάστημά του για να προστατεύσει τον έλληνα πολίτη στον αγώνα του για να αναβαθμίσει την Ελλάδα, θα κόλλαγε στην πόρτα του γραφείου του υφυπουργού το άρθρο 13 του ελληνικού συντάγματος, για να το διαβάσουν οι εκπρόσωποι της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ Εκκλησίας που έχουν τα γραφεία τους παραδίπλα. Αντίθετα, προτίμησε να φλυαρεί μαζί τους και να απολύει τη διευθύντρια, επειδή αντικατέστησε το Πατερ Ημών με την προσευχή του Γ. Ρίτσου. Απλώς τα παιδιά θα ήταν λίγο πιο ευτυχισμένα, εφόσον δεν θα είχαν την αγωνία, κάθε πρωί, της προσευχής.
Ζούμε στον Καναδά και ξέρουμε πολύ καλά πόσο σέβονται τη θρησκεία κάθε μειονότητας. Την ΠΑΡΑΣΕΒΟΝΤΑΙ, κατά την άποψή μου. Όχι μόνον αυτό αλλά ανέχονται να βλέπουν την ελληνική σημαία να κυματίζει τις ημέρες των ελληνικών εθνικών γιορτών. Και αν θέλετε να μάθετε ακόμη κάτι, είναι το εξής:
Στις μεγάλες γιορτές όπως είναι η 25η Μαρτίου και το Πάσχα, οι μαθητές ελληνικής καταγωγής και οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης και δημοτικής, ελληνικής καταγωγής, έχουν κάθε δικαίωμα να απουσιάσουν.
Αυτή είναι η διαφορά που δεν καταλαβαίνει, ευτυχώς μια μειοψηφία, της ελληνικής κοινωνίας.
Αποτελεί δε όνειδος να βλέπεις ένα κομμάτι του ελλαδικού ελληνικού λαού, πολλοί από τους οποίους, θα έχουν συγγενείς που ζουν στο εξωτερικό, να στρέφεται ενάντια στους μετανάστες.
Να ήταν καμιά χώρα που δεν ήξερε από μετανάστευση, θα έλεγα ότι δικαιολογείται, αλλά η μισή Ελλάδα είναι στο εξωτερικό, μέχρι και στο Αφγανιστάν θα βρεθούν ελληνικές ρίζες.
Ακούστε όμως το κωμικό: Έλληνας πολιτικός, υπεραμυνόμενος της εκκλησίας, αφού παραδέχτηκε ότι οι ορθόδοξοι χριστιανοί έκαναν τις μύριες καταστροφές στα ελληνικά μνημεία πρόσθεσε ότι το γεγονός που οι χριστιανοί χτίζαν επάνω στους αρχαίους ναούς είναι απόδειξη της συνέχειας του ελληνικού… έθνους, αν δεν χτίζαν, δηλαδή (συνεχίζω τον συλλογισμό του) θα ήταν απόδειξη της ασυνέχειας του ελληνικού έθνους.
Μάλιστα στράφηκε εναντίον των δυτικών για κάθε καταστροφή ελληνικών συγγραμμάτων, όταν οι σταυροφόροι άλωσαν την Κων/πολη.
Πρέπει λοιπόν να συνεπάγουμε ότι ο Θεοδόσιος κατήργησε τους Ολυμπιακούς αγώνες για… τη συνέχιση του έθνους και ο Κουμπερτέν που τους αναβίωσε ήταν αγράμματος και απέβλεπε στην καταστροφή μας.
Κανείς φυσικά δεν μας λυπήθηκε, αλλά οι νομοθέτες είχαν αρκετή γνώση του πολιτισμού μας και διατήρησαν εκείνη την ανοιχτή αγκαλιά της αρχαίας ελληνικής κοινωνίας, κυρίως των Αθηνών, που με ενδιαφέρον ανέβηκε στο βράχο της ακρόπολης για να ακούσει τα παραμύθια του Παύλου, και αφού χαμογέλασε πήγε στο σπίτι της.
Μια Παιδεία χρειαζόμαστε, που θα ανοίγει την αγκαλιά της επειδή θα έχει τη δύναμη της γνώσης και όχι από άγνοια και ξενοφοβία.
MEPOΣ ΔEYTEPO – Aτομικά και κοινωνικά δικαιώματα
‘Αρθρο 13 – (Θρησκευτική Ελευθερία)
1. Η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη. Η απόλαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθενός.
2. Kάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη και τα σχετικά με τη λατρεία της τελούνται ανεμπόδιστα υπό την προστασία των νόμων. H άσκηση της λατρείας δεν επιτρέπεται να προσβάλλει τη δημόσια τάξη ή τα χρηστά ήθη. O προσηλυτισμός απαγορεύεται.
3. Oι λειτουργοί όλων των γνωστών θρησκειών υπόκεινται στην ίδια εποπτεία της Πολιτείας και στις ίδιες υποχρεώσεις απέναντί της, όπως και οι λειτουργοί της επικρατούσας θρησκείας.
4. Kανένας δεν μπορεί, εξαιτίας των θρησκευτικών του πεποιθήσεων, να απαλλαγεί από την εκπλήρωση των υποχρεώσεων προς το Kράτος ή να αρνηθεί να συμμορφωθεί προς τους νόμους.
5. Kανένας όρκος δεν επιβάλλεται χωρίς νόμο, που ορίζει και τον τύπο του.

Advertisements